sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Match Show - eka kerta !!

Heippa! Nyt ette kyllä arvaa missä olen ollut! Paitsi nokkelimmat lukijani saattavat jo otsikon luettuaan aavistella :)

Eli meikäläinen osallistui 'match show'- kilpailuihin. Kisan järjestäjänä SLEK Ry eli Suomen Löytöeläinten Kummit ry ja tapahtuman tuotto meni hyväntekeväisyytenä Suomen kodittomille eläimille, löytöeläinkodeille.

Match show on oikeastaan leikkimielinen näyttely, siinä ei pääsääntöisesti arvostella koiraa sen rotumääritelmää vasten vaan arvioidaan koiran kuntoa, sen esiintymista sekä koirakon - koiran ja ohjaajan - välistä yhteistyötä. Kehässä on kaksi koiraa yhtaikaa ja paremmin suoriutunut saapi punaisen nauhan ja toinen koira sinisen.

Minä osallistuin luokkaan "isot pennut". Iso ei tässä kohtaa tarkoita ikää vaan sitä että olen hujahtanut korkeutta vähän enemmälti kuin vaikka chihuahua. Pentuluokassa kisasivat kaikki alle vuoden ikäiset pennut, itse taisin olla kisojen nuorimmasta päästä.

No, sininen nauhahan siitä sitten tuli, mutta sininen on kaunis väri :) Meidän piti juosta ohjaajaa kauniisti seuraten kehää ympäri, seistä paikallamme sekä antaa tuomarin tutkia hampaita ja kehoa. Minä onnistuin oikein hienosti noissa liikunnallisissa osuuksissa - seurasin Mattea nätisti - mutta sitten tuo paikallaan seisominen ei oikein onnistunut. Sitä emme ole koskaan edes harjoitelleet, mutta istu-käskyä olemme - ja niinpä heti kun pysähdyimme, niin minä iskin pemppulini maahan. Enkä ollenkaan ymmärtänyt että olisi pitänyt kauniissa asennossa - tai ylipäätään - seistä. Niin ja tuo tuomarin tervehtiminen, se oli ehkä aavistuksen liian riemukasta suhteessa siihen mitä odotettiin :D

Mutta Matte sanoo, että 'ei se mitään', sillä ei me siellä maineen ja kunnian vuoksi käytykään vaan kuulemma siksi, että minä saisin lisää kokemuksia ihmis- ja koirapaljoudesta ympärilläni. Ja sitä minä kyllä sain :)

Ja ehkä kaikkein kivointa minun mielestäni oli kuitenkin se kun tapasin toisen samanikäisen lapinkoiratyttösen, Eewi- nimeltään (Nättinuttu), ja väliajalla saimme hieman telmiä.

Alla muutama kuva tilaisuudesta minun ja isännän ottamina, olkaapa hyvät: (muistat kai että kuvan saat isommaksi sitä klikkaamalla..)
Niin, ja nytpä tässä onkin selvinnyt, että Eevi olikin Eewi =) 
Sen pituinen se. Mennään toistekin! :)


3 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Tuolta ainakin sai kokemusta ja kavereita, ja onhan se sininen nauha kivemman värinen tosiaan. ;)

  Kokopyllyistunta-sana hieman nauratti :D Ja tuo viimeinen kuva on niin hauska, ihan kuin Wiima haluaisi siinä kovasti osoittaa tykkäävänsä uudesta ystävästä, ja ystävä on että "Lopeta ny tollanen hempeily, kaikki näkee". :D

  VastaaPoista
 2. Hei Jenna! Juu, kokemuksen vuoksi menimmekin, hyvä vähän treenata olemista paikoissa missä on tällainen ihmis- ja koirapaljous.
  Ja hihii, tykkään itsekin noista "halikuvista", ne ovat mieheni ottamia, minä olen hihnanpäässä. Tytöillä oli tosiaan kiva leikkipaini - hauskaa kun sai vähän purkaa jännitystä, kun muuten piti olla niin asiallinen kehässä ja kehän äärellä ja kuitenkin on vasta pikkuinen pentu :)

  VastaaPoista
 3. Hauska tuo Wiiman painiasento:D

  VastaaPoista

Tulen hurrrjan iloiseksi kommentistasi! Terv Wiima