perjantai 29. maaliskuuta 2013

Uusi banneri - yrittänyttä ei laiteta :)

Tämä päivitys ei tällä kertaa koske koiraa vaan pikku emoihmistä joka eilen illalla ja yöllä lähes pikkutunneilla innostui pohtimaan että miten ihmeessä tuollainen banneri, jossa on useita kuvia irti varsinaisesta pohjastaan, oikein tehdään!
Olin joskus kauan sitten imaissut Gimpin koneelleni, siihen koskaan enempää tutustumatta - joten mikään nopea prosessi tuo ei ollut, kun ensin piti tajuta ohjelman logiikka  :)
Ulkonäöllisesti ensimmäinen laatimani banneri on vähän 'roiskittu' kun tarkoitus oli vain testata tekniikkaa. Mutta ei siitä ihan pöllömpi mielestäni tullut, joten isken sen nyt tähän seinälle. Huomaan kylläkin nyt jälkikäteen unohtaneeni mm varjostukset isoimman kuvan ympäriltä...mutta that's peanuts :)

En ole tullut asentaneeksi photoshoppia koneelleni joka varmaan olisi erinomainen tuollaisissa puuhissa. Muut kuvankäsittelyohjelmani joita käytän eivät taasen taivu tasojen käsittelyyn, paitsi tuo Gimp, joka ei mielestäni ollut kovin kätevä - en tosin tiedä johtuiko se vaan aloittelijuudestani.
Olisikin kiva kuulla kommentteja millä välineillä te lukijamme näitä väännätte, kun monella teistä on tosi kauniit bannerit.

Sitten toivotamme Wiima Wimpsahduksen kanssa teille oikein iloista pääsiäistä ja lähdemme nyt ulos nauttimaan auringon paisteesta ja lumien sulamisesta!***

 • Ja ps Edit (1.4.2013): Liimaan tähän muistoksi tuon edellisen otsikkokuvan, kun tykkään siitäkin niin kovasti. Kuva on otettu joulukuussa 2012 jolloin Wiima oli 8 kuukautta:
Ja samalla muutan blogin ulkoasun jäisestä vihreäksi, kevättä odotellessa =)

5 kommenttia:

 1. Oikein näppärä aloitus! Nostan hattua sille, miten monta toimintoa olet löytänyt lyhyessä ajassa! Gimp siis täällä ainakin käytössä ja opettelu otti aikansa. Ei se yhtä näppärä ole käytettävyydeltään kuin vaikka Photoshop, eli ymmärrän fiiliksen siitä, ettei ollut kovin kätevä. Ja siinä on joitain ärsyttäviä piirteitä ja pikkuvikoja, joille ei oikein mahda mitään.

  Mutta kyllä sen Gimpin käytön oppii kommervenkkeineen siihen pisteeseen, että sillä saa kaikkea kivaa aikaan ihan kätevästi. Taitaa olla "Photoshopmaisin" näistä ilmaisohjelmista kuitenkin, ainakin pari vuotta sitten vielä oli. Eli pohjimmiltaan, kun ohjelman kanssa tulee tutuksi, se on ihan kiva ja monipuolinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina mukavasta kommentista - ettei työ siis ihan penkin alle mennyt :)
   Täytyypä pyöritellä sitä joskus lisää, siellä on varmasti paljon mahdollisuuksia joista en vielä tiedä mitään. JOitakin toimintoja koitin ottaa käyttöön, mutta en oikein saanut vietyä niitä kuva-alustalle (mm. alustan värinvaihto valkoisesta muuksi..), mutta kyllä se siitä, kun ehdimme Gimpin kanssa tutustumaan :)
   Muuten, tunnustan lukiessani kommenttisi, että monta toimintoa ehdin löytää lyhyessä ajassa, että kuva on lopuksi muutettu jpegiksi, sillä halusin raamit ja lisäsin ne muualla kuin Gimpissä kun en sieltä löytänyt - että ihan pelkkää Gimppiä et tuossa näe :)
   Mitäköhän ominaisuuksia menetin muutettuani alkuperäisen png:n (vaimikäseoli) jpegiksi?

   Poista
 2. Kiitos samoin! T. Udo ja kotiväki.
  Hieno banneri...

  VastaaPoista
 3. Niin kaunis, kaunis Wiima ♥

  VastaaPoista

Tulen hurrrjan iloiseksi kommentistasi! Terv Wiima