sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Katselmus 2013

No niin, nyt se on sitten nähty, Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran vuosittainen katselmustapahtuma. Seuraavassa ote Seuran sivuilta:
"Katselmuksen tarkoitus on saada käsitys paimensukuisen lapinkoiran kannasta. Se ei ole näyttely, vaan nimenomaan katselmus. Katselmus-tuomarit eivät ole Kennelliiton virallisia ulkomuototuomareita. He ovat perehtyneet paimensukuisen lapinkoiran historiaan ja ideaan kannan säilyttämisestä monimuotoisena. He antavat jokaisesta koirasta kirjallisen arvostelun, jossa kiinnitetään erityisesti huomiota luonteeseen ja liikkeisiin. Tuomarit valitsevat koirien joukosta joka luokassa viisi suosikkiaan, jotka sitten kilpailevat loppukehässä".
Tosin, ainakaan tällä kertaa ei loppukehässä kilpailtu vaan jokaisesta arvosteluluokasta valittiin viisi parasta, erityyppistä luokkansa edustajaa, joita ei enää järjestetty paremmuusjärjestykseen vaan tuomaristo loppukehässä kertoi miksi juuri tämä koira oli viiden parhaan joukossa.

Ja tiedättekö - niin pääsi meidän Wiima Wimpulakin loppukehiin viiden joukkoon omassa arvosteluluokassaan (junioriluokka, 9 kk-15 kk, nartut)!! :D Voi miten ylpeä olin typykästä!!
Wiiman saama arvostelu (tuomari Janika Wiksten) oli tällainen: "Isohkon vaikutelman antava narttu jolla hyvä pää. Kaunis ilme. Pitkä runko. Turkki aavistuksen laineikas, ei parhaimmillaan. Esitetään hyvin. Tyypikäs luonne". Turkkikommenttiin varmasti myötävaikutti keväinen massiivinen turkinlähtö ja alusvillan kato. Ja lainehtiva turkki (suomenlapinkoiran rotumääritelmä: peitinkarvan tulee olla suoraa, pitkää ja karkeaa, runsaasti alusvillaa) - Wiiman kasvattajan mukaan laineikkuutta ei kuitenkaan paimensukuisilla luokiteltaisi virheeksi..?!

Filmi (Youtube) Wiiman sanallinen tuomariarvostelu

Tosi kivaa oli myös tavata Wiiman sukulaisia, eli ihana ihana Dixi, Wiiman äiti, sekä sisarukset Lumo (Villi-Joikhu Lumikuningatar), Takku (Villi-Joikhu Lumihiutale), Aida (V-J Lumikide) sekä Hukka (V-J Lumituisku) kaikkine kotiväkineen, jotka ihmiset on jo tulleet koirareissuilla ja yhteyttäpitäessä mukavalla tavalla tutuiksi - heipähei vaan teille kaikille, jos luette tätä, mukavaa oli taasen tavata! Tapasimme myöskin ekaa kertaa sitten pennunhaun jälkeen myös Wiiman kasvattajan (Anja-Riitta Hyttinen, Villi-Joikhu) koirineen (Dixi-äiti ja muu lauma), ja tapaaminen oli mukavaa, vaikka meileillä onkin yhteyttä pidetty.

Lisäksi tapasin 'livenä' sellaisia uusia tuttavuuksiani jotka ovat alkaneet täältä blogin kautta taikka koiraharrastuksessa muuten, mm koulutuskentillä taikka rodun FB-palstalla, kivaa! Ja sokerina pohjalla sekä pisteenä ii:n päällä ne ihanat ihanat Lapinkoirat joita oli kaikkialla, katsoitpa mihin suuntaan vaan!

Tässä me ollaan kaikki paikalla olleet Villi-Joikhun Lumipentulaiset, eli äiti Dixi (Villi-Joikhu Super-Säpinä toinen vas.) sekä vas. V-J Lumihiutale, V-J Lumikide, V-J Lumikuningatar, V-J Lumihohto ja V-J Lumituisku. Komea joukko koiria ja näpsäkän näköistä ihmislaumaakin :)


 Yllä Wiiman ja Lumo-siskon leikkihetki ^ Lumo ja Lumon Pinja-emäntä, sekä Wiima pussaamassa Pinjaa :)

Takku, Wiiman sisko, Villi-Joikhu Lumihiutale

Yllä Aida, Wiiman sisko, Villi-Joikhu Lumikide, samaa näköä kuin Wiimassa,
värien vuoksi ainakin varmaan


 Hukka, Villi-Joiku Lumituisku, toinen Lumipentueen pojista oli kasvanut isoksi äijäksi
 ja kylläpä se oli komea!

Ihana Wiiman äiti, Dixi - niin sydämellinen koira, olen siihen ihan rakastunut, ihanuus <3

Wiima-tytär ja takana tuutii Dixi

Kehät on alkamassa ja tässä me vähän Wiiman kanssa palautellaan mieleen,
miten kehässä pitikään käyttäytyä

Juniorinarttujen kehässä

Filmi (youtube) Juniorinarttujen kehässä

 Ja Wiima typykkä sai punaisen nauhan (= pääsi loppukehään), jota tässä iloisena hihnaan kiinnitetään :)

Haha, punainen nauha ja sininen k-pussi hihnassa roikkuen :D

^ Loppukehässä ollaan (vieressä Äänekäs Onnenapila, kaunis kuin mikä!)


Tuomarikolleegio: Janika Wiksten, Kirsti Hassinen ja Tarja Lackman

Yllä: Savujoen Sinivuokko "Demi"


Takku, Villi-Joikhu Lumihiutale, kehässä.
Harmittelen ettei tullut kuvattua Lumo-siskoakin, mutta olin niin touhuissani juuri kun Lumo oli kehässä, kun olivat heti meidän jälkeen vuorossa. Mutta Lumon kotiväki otti varmaan itse paljon kuvia :)


Ansku ja Demi junnunarttukehässä ^

 ^ Naavisemon Valonkantaja "Hurma" (Wiiman serkkutyttö) juniorinarttukehässä, hieno kontakti

 Päällämme roikkui välillä vaarallisen näköisiä pilviä, mutta sadetta niistä ei tullut, onneksi

Villi-Joikhun kennelin kasvatteja tämäkin viehättävä neito, V-J Hymyhuuli "Viivi". ^ Wiimalla (vas) ja Viivillä synkkasi, ne löysivät heti yhteisen sävelen ja ne muistuttivatkin toisiaan kovasti. Tässä Viivi tassullaan "kastaa" Wiiman sielunsisareksi :)

 Alla: Tapasimme myös viehkon Vilma-tyttösen (Vanilja) emäntänsä Katjan kanssa, johon olimme tutustuneet Katselmusta edeltävällä kurssilla. Alla Wiiman ja Vilman treffit:


Wiima kun tapaa koirakavereita, niin se käy useimmiten tässä asennossa :) Erityisen kivaa silloin kun alla sattuu olemaan kuralammikko!

Ja vielä muutama "yleisnäkymä":


 ^ Wiima Wimpsahdus (aavistuksen verran kyllästyneen näköisenä jo..)
ruusukkeensa kera sekä kirjallinen arvostelunsa:

Hauska päivä, seuraavaa kertaa odotellen. Ensi kerralla pitää hankkiutua paikalle vielä vähän aikaisemmin, niin ehtii vähän pitempään tuttujen kanssa jutellakin :)
Ja vielä terkut Oodin emäntä Elinalle, kiva kun otit minua hihasta kii ja tsemppiä sunnuntaille! :)

9 kommenttia:

 1. Hauska oli törmätä! :) Kiitos tsempeistä, Oodi käyttäytyi kehässä hienosti ja sai kivan arvostelun.

  VastaaPoista
 2. Isot onnittelurapsut Wiimalle!! :D Jos muuten ootte kiinnostuneita, niin vois koittaa järkätä joskus neideille leikkitreffit? t. Katja, Vilma ja Okra

  VastaaPoista
 3. Heippa Katja ja tytöt :) Kiitos vaan onnittelurapsuista ja toiset samanlaiset ihanalle pikku-Vilmalle!
  Hauska ajatus tavata joskus leikkituokion merkeissä. Laitoin FB:ssä ystäväpyynnön, niin voimme sopia asiasta helpommin :) Kuulumisiin!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana kuva tuo Viivin tervehdys Wiiman otsalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eikös olekin! Ihan kuin olisivat typykät tunteneet toisensa jo pitempään. Joskus sitä onnistuu olemaan kameran kanssa juuri oikeassa paikassa oikeaan aikaan - ei kyllä useimmiten onnistu :)

   Poista
 5. Teillähän menikin sitten upeasti tuo katselmus, onnea vain molemmille! Ja aivan ihana tuo "siunauskuva"! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Juu, hienosti meni ja mukava kokemus oli muutenkin! :)

   Poista
 6. Mukava päivä tuntuu olleen ja kauniita koiria täynnä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! Se juuri oli parasta kun katsoitpa mihin vaan, niin lappalaisia silmänkantamattomiin :) Ja kivaa oli myös nähdä millaisia Wiiman sisaruksista oli kasvanut. Vuoden päästä uudelleen :)

   Poista

Tulen hurrrjan iloiseksi kommentistasi! Terv Wiima