sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Aurajokea, markkinahumua ja kanansiipiä

Huomasimme kuluneella viikolla - Wiiman kauhuksi - että kanansiipipussi loisti tyhjyyttään pakastimessa. Kanansiivet ovat Wiiman herkkua ja tarjoillaan usein päivän toisena ateriana.

Lauantaiaamun valjettua päätimme Wiiman kanssa, että siipiasia oli saatettava reilaan - ja kun kerran lähdimme täältä kotikunnasta ostosmatkalle kohti Turkua, niin samalla keksimme tehdä myös päivän reippailulenkin Turun kaupunkimaisemissa. Kiersimme Aurajoen ja siitä muutama kuva alla.

Valtakunnan kansallismaisemaa; Aurajoki ja Turun Tuomiokirkko!


Pilvinen, syksyinen ja harmaa maisema. Ei kuitenkaan satanut. Syysvärejäkin siellä täällä, vaikka puut kyllä olivat jo aika lehdettömiä. Aurajoen reunaa kulkee ylemmässä kuvassa näkyvä katettu polku. Se on aika suosittu ulkoilureitti, mutta tänä aamuna - aamupäivä -väkeä ei paljonkaan ollut liikkeellä.
Saattoi johtua vaikka myöhemmissä kuvissa näkyvästä kaupunkitapahtumasta.


Wiiman tunnelmallisen värikäs ulkovessa - pissivessa, mutta kyllä oli kakkapussitkin toki taskussa!


Vasemmalla Turun tunnelmallinen vanha pääkirjasto.  Ja oikealla Ingmanin talo (myös Casagranden taloksi kutsutaan). Pikkuinen paattikin oli vielä joessa, huolellisesti pressulla peitettynä.


Aurajokirannassa on tällaisia hauskoja hahmoja, patsaita. Tämäkin herra makaili penkillä ja Wiima halusi ehdottomasti samaan kuvaan =)

Tässä yritän lavastaa pusukuvaa pienen herkkupalan avulla, mutta kuvasta ei kylläkään tullut sellainen kuin suunnittelin - lavastusjäljet ovat ikään kuin näkyvissä =)Turussa sattui olemaan Silakkamarkkinat juuri sopivasti. Silakoiden lisäksi myynnissä oli jos jonkinlaista muutakin kalaherkkua ja muita herkkuja sekä ihan käsitöitäkin. Näin ihania huovutettuja myssyjä, mutta lompakkoa en ollut tullut ottaneeksi mukaan. Myyjiäkin oli saapunut ympäri Suomen, kuten kuvasta näkee, yläkuvassa tarjolla Lörtsyjä Savonlinnasta asti.

Wiiman kanssa painelimme markkinahumuun ja neiti selvisi väentungoksesta kiitettävin paperein. Hyvin malttoi rauhallisena, vaikka onhan se koiralle varmasti stressaava tilanne, kun jalkoja on joka puolella ja tie tukossa. En kuitenkaan huomannut Wiiman tilanteessa erityisesti stressaavan. Ehkä se vaan nautti niistä ihanista ruuan tuoksuista joita ilmassa leijui :)

Loimulohesta lähti ihana tuoksu. Harmittelin tälläkin kojulla ettei lompakko ollut fölissä (fölissä = mukana, Turku-Suomi sanakirja) .


Sitten piti ylittää joki ja sillan sijaan astuimme kuvassa oranssina näkyvän perinteikkään jokilautan Förin kyytiin ja pääsimme sujuvasti vastarannalle.

Torilla oli vähänpuoleisesti kojuja.Aika kiva, melkein seitsemän kilsan lenkki tuosta tuli. Autolle palattuamme köröttelimme eläinkauppaan ja napattiin kanansiipiä koriin, jonka jälkeen pienellä neitikoiralla oli ongelmia pitää sievä nenunsa pois ostoskorista.

Sen verran jännähköjä tapahtumia tämän päivän reissussa maalaiskoiralla kaupungissa ja markkinoilla, että mukavasti tuntuivat väsyttäneen koiruutta ja kotiin tultuamme Wiima painelikin olohuoneen pöydän alle vakiopaikalleen ja veti piiitkät torkut :)

3 kommenttia:

 1. Hih, kiva postaus!
  Nuo hassut hahmot ovat herttaisia, etenkin tuo istuva! :D

  Minä olen katsellut välillä, että ostaisin nitä broilerinsiipiä meidän turreille, mutta ainakin ne mitä olen katsellut eläinkaupassa, ovat aivan yhtenä möykkynä siellä pussukassa. Ei edes näytä pussilliselta siipiä, vaan yhdeltä tiiviiltä lihapallolta. Pitäisi ensin erotella ne toisistaan.. :)

  VastaaPoista
 2. Hei Marika!
  Hauska "nähdä" sinut taas! Hävitin blogilinkkisi, kun en tullut sitä aikanaan heti klikanneeksi.
  Mutta nytpä löysin takaisin =)

  Kiitos, kiva että tykkäsit pikku kirjoitelmastani.
  Mitä kanansiipiin tulee, minäkin kieltäydyn jyrkästi käsittelemästä sellaista jäistä "kasaa" siipiä, mutta löysin Mushilta sellaisen tuotteen jossa siivet on yksittäin jäädytetty.
  https://www.mushbarf.com/fi/koiranruokamme/mush-barf-basic/mush-barf-basic-kanan-siivet-15-kg
  Niitä on myös käsittääkseni isommissa pusseissa, mutta meidän yhdelle koiralle tuokin pussi riittää sopivasti ja haen sitten vaan aina uuden. Pakkaseemme kun ei isompaa pussia mahdu.
  Wiima on aivan täpinöissään kun se tajuaa saavansa kanansiiven. Neiti pyörii, loikkii ja 'puhuu' eikä tiedä miten päin olisi herkkua odottaessaan. Katsopa löytyykö tuota tuotetta jostain lähieläinkaupastanne =)
  Rapsut kaikille karvakuonoille ja helttapäille! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, Hämeenlinnan keskustan eläinkaupassahan voisi jopa olla noita, koska muistan siellä myytävän Mushin tuotteita. Täytyypäs käydä kurkkimassa joku päivä, kun tulee lähdettyä sinne keskustan melskeeseen :)

   Meilläkään ei pakastimeen mahdu kamalaa määrää. Suurimmaksi osaksi se on täynnä koirien lihapötköjä ja niitäkin täytyy varoa ostamasta liikaa, ettei osa jää ilman pakastinta! :D

   Poista

Tulen hurrrjan iloiseksi kommentistasi! Terv Wiima