sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Nenuhommia opettelemassa

Täällä meillä ollaan hieman paksupäisiä ja oppi menee hitaasti perille. Nimittäin sitä vaan, että maaliskuussa osallistuimme toistamiseen Nose Work -alkeiskurssille (ed linkissä se eka kerta).

Olemme viime syksyisen alkeiskurssin jälkeen harjoitellet Wiiman kanssa säännöllisen epäsäännöllisesti, aluksi enemmän, mutta talvella ja keväällä vähemmän - rehellisesti sanoen, ei oikeastaan yhtään. Kadotin innon, kun en oikein keksinyt riittävää variaatiota harjoituksiin, ja sitten tunnustan, että talvella myöskin ihan vaan laiskotti työpäivien jälkeen..
Niinpä kun tilaisuus tarjoutui, eli paikallinen koirayhdistyksemme yhdessä kansanopiston kanssa osti kurssin (koul. Anna Loimaranta, Vainuvoima) tänne kotikaupunkiin, niin ilmoittauduin mukaan kertaamaan alkeita ja hakemaan uutta vauhtia harrastukseen.
 Laatikkoetsintää. Yhdessä laatikossa on eucalyptuksen haju, ja koiran tulee osoittaa, että missä niistä.

Kurssille osallistuessamme Wiima kyllä jo tunnisti NW:n ensimmäisen luokan hajun, eucalyptuksen, mutta ilmaisun kanssa oli vähän niin ja näin. Wiiman ilmaisu on istuminen, mutta en ollut itsekseni osannut sitä kouluttaa ihan luotettavasti, eli Wiima kyllä istuu (ilmaisee) saadessaan vainun hajusta, mutta osoittaa sen niin huolimattomasti, että jos en itse tietäisi, missä haju on, niin en pystyisi sitä Wiiman ilmaisun perusteella osoittamaan.
Istuessaan Wiima kääntyy minun suuntaani, ei hajun suuntaan kuten pitäisi - näin koska tietää palkan olevan tulossa, suunnastani.


Haju on piilotettu yhteen keskelle lattiaa asetetuista tuoleista. Koiran tulee osoittaa, että mihinkä.
Ja tuossa se on, etualalla olevan tuolin selkänojassa ja Wimppu on saanut siitä vainun.


Kurssilla sain toivomaani vinkkiä ilmaisun hiomiseen, mm:
- Aina palkka hajun suunnasta.
- Vaadi aina kuono-osoitus ennen palkkaa.

 Tämmöisillä konsteilla olisi sitten tarkoitus saada ilmaisua paremmin esille.

Toivottavasti meillä olisi ilmaisu edes jonkinlaisessa kuosissa ennen toukokuussa alkavaa jatkokurssia, johon meidät jo ehdin ilmoittaa.
Saapa nähdä miten muijan - tai tässä tapauksessa muijien - käy :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulen hurrrjan iloiseksi kommentistasi! Terv Wiima