sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Talven tulo valokuvina - ja hieman rallytokoakin

Talvi tuli Paraisille 29.12.2015. Tai itse asiassa jo yhtä päivää aikaisemmin painui lämpötila pakkaselle ja maa sai vienon lumipeitteen. Mutta sinä päivänä nappasin kameran minun ja Wiiman lenkkiseuraksi vain huomatakseni, että akku oli loppu. Kylläpä harmitti, ei tullut kuvia!

Mutta seuraavana päivänä varmistin, että akku on ladattu, muistikortilla tilaa ja asetin kameran lähtiessäni tukevasti olalle. Halusin nimittäin ehdottomasti hieman tallentaa talvisia näkymiä, kaikkia niitä talven merkkejä - kuuraa kaisloilla, jäätaidetta heinikossa ja muuta kaunista.


Veden päällä oli vain pieni riite, ei vielä jäätä kuten nyt kirjoitushetkellä.
Veden korkeuden vaihtelu ja laineet ovat jäädyttäneet kaislan runkoa kerroksittain.


Ihan kaikki lammikot eivät olleet tuolloin vielä jääpeitettä saaneet, joten välillä piti katsoa mihin astui ja hypellä märkien kohtien yli :)


Wiima-höpsöläinen löysi pallon ja siitäkös riemu irtosi :) !


Reitti kulki Paraisten Kirkkosalmen (Suntti) vartta. Vesi oli pitkän aikaa niin korkealla sekä kelit märät, ettei reittiä voinut ollenkaan kuivin jaloin käyttää. Mutta nyt taas onnistui :)
Se on kiva juttu, koska reitti kulkee melkein kaupungin keskustassa, mutta silti voi maisemia katsellessaan helposti kuvitella olevansa kaukana kaupungin melskeestä :)Neiti Koiranen jähmettyi pellolla tarkkailemaan jotain, ja sattui jähmettymään mukavan terhakkaaseen asentoon. Niinpä minä tähtäsin pikaisesti kameralla ja sain kuin saikin tyllerön poseerauksen ikuistettua :)

***

Joululoman vapaina päivinä käytiin Wiiman kanssa myös pari kertaa ohjatulla rallytoko-tunnilla Raisiossa. Ollaanhan tässä syksyn mittaan harrastettu lajia omatoimipiirissä, mutta on hyvä toisinaan osallistua ohjatulle tunnille, koska virheilleen tulee sokeaksi.
Lisäksi aina kokee oivalluksia ja saa ajatuksia uusien ohjaajien opissa, ja niin sain nytkin vähän pureksittavaa omiin treeneihimme.
Varmasti käymme taas joskus ohjatullakin tunnilla, kun löysimme kivan ohjaajan ja kivat treenikaverit :) Kiitos kuvasta Joanna ja tunneista Outi!


***

5 kommenttia:

 1. Nyt saattaapi teilläkin olla enempi lunta. Jonnekin Merikarvialle pöllähti melkein metri lunta. Tarkasti ottaen taisi olla melkein 80 cm vuorokauden aikana. Eipä käy kateeksi siellä heitä, jotka omakotitaloissa asuvat. Ihan pienen pieni määrä lunta hyväksytään:) Tänne on jo musta tullut tarvittava määrä. Sellainen mikä ilahduttaa koiriakin.

  Se on kiva, kun koira nauttii jostain asiasta, kuten tokoilusta. Mäyriksen kanssa voisi olla haastava laji:) Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Reitti on vieras, mutta näyttääpä kivalta, pitänee ehkä joku kerta ajella Paraisille päivälenksulle :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Sut on haastettu http://villatossu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Mitäs Wiimalle kuuluu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Aliel! Ihanaa kun kyselet :) Kiitos hyvää kuuluu, blogikirjuria on vaan laiskottanut eikä ole tullut kirjailtua kuulumisia pitkään aikaan.
   Kysymyksesi kuitenkin innosti - nyt on uusi postaus osoittamassa että hengissä ollaan ja hyvissä voimissa :)
   Hyvää pääsiäistä!

   Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku