maanantai 3. kesäkuuta 2013

Hellettä paossa

Sunnuntaina 2.6. oli (ja on edelleen maanantaina tätä kirjoittaessani) sellainen helle että oksat pois. Varjossakin nousi mittari 26-27 asteeseen. Niinpä päätimme tehdä päiväkäynnin mökille ja vieläpä paatilla, että oikein saisimme tuuletusta.

Alla tuolla reissulla näpsimiäni kuvia. Harmittelen että tulin käyttäneeksi hieman liian isoa ISO lukua ja kuvat ovat aavistuksen kohinaisia. Mutta haitanneeko tuo loppujen lopuksi, maailmassa on suurempiakin murheita :)

"Valmiina lähtöön?"  "- Ai ai kapteeni!"
Ihanaa, jo tuntuu viilentävä merituuli, aaahhh..

 




Näimme paljon lintujakin, alla kaksi kanadanhanhea soutelemassa ja sen alla olevassa kuvassa kivikari ja siellä merimetsoja isommalla porukalla .

^ Kuva on huono ja suttuinen, mutta mustat pläntit eivät siis ole roskia näytölläsi vaan merimetsoja. Merimetsot eivät ole oikein saaristolaisten suosiossa, sillä niiden sanotaan pienentävän kalakantoja (en tiedä, olen itse lukenut että söisivät lähinnä roskakalaa), sekä ulosteillaan sotkevat ympäristönsä niin että kaikki kasvillisuus tukahtuu ja kuolee. Oli niin tai näin, aika jännän oloinen ja alkukantainen lintu se kyllä on, näkee helposti yhteyden esihistoriallisiin (lento-)liskoihin. (googlaapa kuva, tätä suttukuvaa katsomalla et kyllä mainitsemaani yhteyttä näe..)


^ Haahkarouva ja heijastuksensa

Ja sitten olimmekin jo perillä mökkirannassa ja Neiti Näpsä pisti ranttaliksi rantavesissä =)

Voi sitä riemua kun ei pienen lappalaisen ollutkaan yhtäkkiä kuuma vaan olo oli ihan melkein sopiva!


Piipahdettiin myös lähistön hiekkakuopalla vähän kattelemassa


Tuo matalapäinen meno on muuten Wiiman tyypillinen etenemisasento, silloin kun se liikkuu vapaana. Mahtaneeko haistella tietään eteenpäin kun pää riippuu alhaalla, mene ja tiedä.
Mitenkäs muut lapparit?

Joutsenpari pesi hiekkakuoppien lammikossa ja isäntä joutsen ei pitänyt Wiiman toljotuksesta. Se alkoi lähestyä päättäväisesti ja piti varoitusääntä tullessaan. Pikku typykkäinen ei tajunnut ollenkaan, että se oli vaarassa saada kovasta nokasta takaraivoonsa, joten kutsuin sen pois häiriköimästä.


Viime kesänä Wiima myös ui eikä pelkästään kahlaillut, mutta nyt siitä oli tullut arkajalka, kahlasi vain niin syvään kuin jalat kantoivat, eikä puhettakaan uimisesta. Ehkäpä se siitä vielä lähtee kesän mittaan :)

Talsimme mökkitietä, Wiima näyttää rähjääntyneeltä kuin olisi ollut viikon reissussa :)
Vesi ja hiekassa kieriminen taitavat olla syyllisiä tai ainakin osa- sellaisia.


Kotimatkalla piipahdimme vielä naapurimökin rannassa ja kaverikoira Fonzie kävi sanomassa morjekset:
Kotimatkalla:





8 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia ja Wiimasta on tainnut kuoriutua varsin pätevä venekoira. :)
    Saivan tyypillisen asento ravatessa on taltioitunut hyvin tähän kuvaan http://3.bp.blogspot.com/-2wz5pkbpfvE/UXbRyMWu3XI/AAAAAAAAW1g/_6ILZscObGI/s1600/saiva9.JPG .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipparallaa! Saivalla on mukava ryhti kulkiessaan, näyttää siltä kuin lapinkoiran kuuluukin. Wiima kulkee pää ala-asennossa, luulen että se haistelee mennessään :)

      Ja juu, Wimpsahdus on oikein reipas paattikoira, paattiin astuminen on vielä vähän jännittävää, mutta kyllä sekin kesän mittaan alkanee sujua.

      Kesäterkuin!

      Poista
  2. Lumolla on tuo sama asento ravatessa kuin Wiimalla. Lumokaan ei ole uskaltanut mennä uimaan, mutta kyllä se itsensä kainaloihin asti kastelee. Viime kesänä Lumo vain kasteli pikkuisen valkoisia sukkiaan. Olen pari kertaa nostanut Lumon veteen ja Lumo on uinut ihan mallikkaasti eikä läiskyttänyt vettä uidessaan.
    Lumokin rakastaa veneilyä ja on alkanut itse hyppäämään veneeseen. Kävi minun kanssa soutelemassakin, istui kiltisti veneessä ja katseli joutsenia.
    Hyvää kesää teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Lumo ja Pinja! Näinkin Lumosta kivoja veneilykuvia sen omassa blogissa, rauhallisena ja nauttien se näytti tähyävän horisonttiin.
      Luulen että Wiimakin oppi viime kesänä uimaan (tai siis ryhtyi uimaan, kaipa ne kaikki sentään osaavat) kun sen paras kaveri oli vesipeto labradori - jos Wiima halusi pysyä menossa mukana, niin välillä käytiin uimassa.
      Tänä kesänä käy varmaan samoin, mutta itsekseen se ei ainakaan vielä näin alkukesällä ollut halukas uimaan vaikka vähän houkuttelinkin :) Hyvää kesää Lumolle kotiväkineen!

      Poista
  3. Ihania veneily- ja mökkeilykuvia, varsinkin tuo viimeinen :)
    Kuura ravailee myös pää melko alhaalla, sellasessa tyypillisessä ahmamaisessa asennossa. Myös häntä on yleensä "puolitangossa".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta tervehdyksestä. Näyttääkin näitä kommentteja lukiessa olevan aika tyypillistä tuo "susihukkailu", kuten tuossa alempana tuonnäköistä menoa kuvataan :)

      Poista
  4. Ihanan vilpoisia kesäkuvia! Nauratti tuo toka kuva, että onko siinä japaninlapinkoira vai mikä.

    Linnut ovat kyllä mukavia kuvauskohteita. Senkin takia tykkään asua rannikolla, kun näkee noita isojakin lintuja, eikä aina vain ties mitä harakoita ja puluja. Ja siellä saaristossa vasta valikoimaa tuntuukin riittävän! :)

    Tuo matalapäinen meno näytti oikein tutulta, vapaana ja fleksissä meillä kanssa mennään niin. Me sanotaan tuota pään alhaalla pitoa, oli se sitten ravatessa tai istuessa, susihukkailuksi, kun jotenkin näyttää niin sudelta siinä asennossa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni lappalaisjapanitar tosiaan, silmät sikkarallaan :) Joskus naksahtaa kameran suljin juuri oikeaan aikaan!

      Linnut on alkaneet - ja oikeastaan luonto ylipäätään - kiinnostaa sen jälkeen kun innostuin valokuvaamisesta. Oikein harmittaa ettei tullut kouluaikoina paremmin opiskeltua luontoon liityviä asioita, esim kasvikuntaan kuuluvien nimet on ihan hämärän peitossa - ruusun ja tulppaanin juuri tunnistan mutta siinäpä se melkein. Nyt olen tavannut aina koittaa myös tunnistaa kun näen jonkin uuden kasvi- tai eläinlajin ja pikkuhiljaa edistystä tapahtuu :) Onkohan tämä keski-iän oireita? :D

      Ja 'susihukkailu' - hyvä termi, juuri sitä tuo on kun pää alhaalla mennään ja näytetään tosi villiltä ja vaaralliselta :) Näyttääkin kommenttien perusteella ollevan varsin tyypillinen asento lappalaiselle. Mä niin harvoin näen lapinkoiria muita kuin omani etten aina tiedä mikä on "Wiimaa" ja mikä "lappalaista".

      Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku