torstai 13. helmikuuta 2014

Blogihäiriköitä

Viime aikoina olen alkanut saamaan roskapostia (engl.kiel), huijaus-/häirikkökommentteja blogiini. Ne jäljittelevät oikeita kommentteja, vaikkapa kehutaan blogin ulkoasua ja kirjoitusteni tasoa ja sitten pyydetään vierailemaan kommentoijan omassa blogissa, jonne on linkki. Enpä ole klikkaillut.

Omituisinta on, että ne eivät pääsääntöisesti näy täällä blogissa, ei myöskään tuolla muokkauspuolella kommenttivälilehdellä. Näen ne ainoastaan sähköpostissani samalla tavalla kuin muutkin tähän blogiin jätetyt kommentit. Siis siitä huolimatta, että meiliosoitteeni ei näy sivulla missään.

Lisään nyt blogiin vähäksi aikaatuon sanavahvistuksen, vaikka tiedän sen olevan kommentin jättäjälle ärsyttävä.
Enkä toivo liikoja sen vaikutukselta, koska nuo häirikkökommentit ei tosiaan muutenkaan näy täällä blogissa, niin tuokaan toimenpide ei häiriköitä estäne. Mutta kokeilen sitä nyt kuitenkin.

Mulla on myös toinen, aika hiljainen blogi valokuvia varten: http://terripic.blogspot.fi/, sitä kautta häirikköpostia ei tule, eli tämä ei näytä olevan kaikkien blogspot -blogien vaiva.
Saatko sinäkin samanlaista, tai toisenlaista, häirikköpostia?

^ häirikköposti meilissäni. Ja nyt minun olisi kai pitänyt ymmärtää klikata tuota lähettäjän blogia Trophies, mutta enpä kumminkaan klikannut.

****

Ja koska tämä on kuitenkin Wiiman sivu ja tarkoitus on puhella koiramaisista asioista, niin tähän loppuun muutama koirapuistokuva. En ole tullut vierailleeksi koirapuistoissa Wiiman kanssa juurikaan, en oikein tykkää siitä, kun sääntöjä on usein varsin niukalti eikä niitä noudateta, ja etenkin kun koskaan ei tiedä millaisen koiran kanssa joutuu nenäkkäin.
Mutta nyt mulla on ollut vähän jalkavaivaa ja olen joutunut vähän himmailemaan lenkityksessä. Isäntä hoitaa pitkät lenkit ja minä pissitykset sekä olen sitten kiikuttanut Wiimaa nyt myös koirapuistoon muutaman kerran. Ja meillä onkin ollut tuuria, on sattunut kivat koirat joiden kanssa on synkannut hyvin. Alla Wiima viilettää collie-ajokoiramix Murren (11 v)  ja labbis-kultsumix Fannin (7 kk) kanssa.
4 kommenttia:

 1. Äh, noita roskapostittajia tuntuukin sitten riittävän. :/ Onneksi blogspotilla on hyvä seula roskapostin suhteen, eikä kommentit päädy blogiin asti, mutta noihin sähköposteihin kyllä palaa käpy. Kun aina pääsee innostumaan, että jes, nyt joku kommentoi, mutta ei sittenkään.

  Minuakin ärsyttää tämä sanavahvistus, mutta pakkohan sitä on käyttää. Mua harmittaa käyttää sitä, kun yksi sukulainen sanoi joskus ajat sitten, että olisi kommentoinut jotain juttua, mutta ei osannut jättää kommenttia tuon sanavahvistuksen takia. Eikä hän varmasti ole ainoa.

  Mutta mukavan näköistä koirapuistoilua! Me ei olla vielä kertaakaan uskallettu koirapuistoon, juurikin samoista syistä mitä tuossa kerroit. Leikitään sitten ennemmin kavereiden kanssa metsässä tai aidatulla pihalla. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on kans tullut noita roskaposteja... Ja ihan saman oloisia, paitsi vähän pitemmillä laverteluilla. Harmillisia, saa nähdä, missä vaiheessa pitää itsekin palauttaa tuo sanavahvistus. :/ Onneksi se sanavahvistus on nykyään huomattavasti aiempaa selkeämpi ja taitaa melkein kokonaan muodostua ihan lluettavissa olevista numeroista. Toisin kuin se yksi vaihe, kun sanavahvistusta ei oikeasti meinannut saada epäselvyyden ja tulkinnanvaraisuuden takia edes oikein. :D

  Kivan oloiset koirapuistokamut teillä olleet! :)

  VastaaPoista
 3. Hei Jenna ja Elina, lohduttavaa kuulla, etten ole yksin häirikköineni, vaan että pommittavat useampaa, vaikka ikäväähän ja eritoten ärsyttäväähän se on. Enkä ole kovin toiveikas tuon sanavahvistuksen suhteen, kun musta tuntuu, että ne jollain robotilla ohittavat tuon blogin muutenkin ja pääsevät lähettämään viestin suoraan blogiin kytketyyn meiliin.
  Mutta katsotaan, sanoi lääkäri, kerron sitten millaiset tulokset tällä sanavahvisteella on.

  Ja kuten sanot Elina, on tuo sanavahvistus nykyisin paljon iisimpi kuin ennen, kun aiemmin kävi joskus niin, ettei kommentointi millään meinannut onnistua kun ei tajunnut kuvassa olevia merkkejä ja sitten tuli luovutettua koko kommentoinnista.

  Ja kyllä vaan, koirapuistossa on sujunut oikein hyvin.
  Vain kerran valitsin pari päivää sitten lähteä pois puistosta Wiiman kanssa ja se oli sellainen kerta kun puiston eteen ajoi auto jossa oli kaksi saman perheen koiraa, joista toinen narttu, sakemanni-mixejä. Pitivät mekkalaa jo tullessaan ja sitten oli tilanne että Wiima oli yksin (oltiin yksin puistossa Wiiman kanssa tuolloin) ja ne tulivat kahden laumana, niin en halunnut järkätä Wimpulaa sellaiseen tilanteeseen. Vaikka ihan hyvinhän ehkä sekin olisi voinut sujua, mutten halunnut ottaa riskiä.

  VastaaPoista
 4. Mulla ei ole bloggeriin tullut roskapostia, mutta vanhaan vuodatuksen blogiin tulee noita samanlaisia, joissa englanniksi kehutaan tekstiä ja sitten pyydetään käymään omilla sivuilla.

  VastaaPoista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku