sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Keikkuen tulevi eli Wiima luonnon helmassa


"Tervetuloa kuvamatkalle katsomaan keväisiä luontokuvia! Minä ja emäntäotus ollaan kannettu kameraa lenkeillä koko vappuviikonlopun kun luonnon puhkeamista kevätkuosiin on niin mukava seurata."
t. Wiima (vappuviikonlopun otoksia mm luontopolun varrelta)

Luontopolun varret oli täynnä valko- ja sinivuokkoja





Minä sitten tykkään kukkien tuoksusta, tuoksuvat melkein yhtä hyvälle kuin hevosen munkit!





Jääkauden muisto. Kivenlohkare on luonnossa ainakin viisi kertaa isompi kuin sen kuvasta voisi päätellä olevan. Tällä paikalla seistessä myös solisi ja lorisi, vieressä virtasi vikkeläliikkeinen puro, joka ei näy kuvassa. Siitä minä kävin lipittämässä vähän vettä, kun emännän toimesta vesipalvelu ei oikein pelannut.

.. Joko taas sillä emäntäotuksella on tuo musta toosansa naaman edessä?! ..
"Voitko nyt lopettaa tuon räpsimisen ja jatketaan matkaa..!"

Bongaa kuvasta pörröpöksy?


Tässä minä katselen emäntäotusta ja sen mustaa toosaa silmänkään rävähtämättä. Yhtäkkiä se sanoo, että "Tänne", ja niin minä ponnistan sutjakkaasti suoraan tästä kaislakasan yli. Luulen emäntäotuksen vähän hämmästyneen kun loikkasinkin yhdellä loikalla melkein syliin :) !
Toivottavasti linjakkaat reisilihakseni tallentuivat hypyssä kuvaan vai meniköhän sillä mammelilla tuo kuvajuttu taas ihan tärähtäneeksi ..

 
Ei kirkon vaan  luonnon oma holvikaari

Jonkinlainen holvikaari tämäkin ^ , mutta ei meidän mielestä yhtä hieno kuin tuo ylempi. Polku meni tästä alta.

Meidän kävi mielessä, että tämä maisema olisi kiva kuvata uudelleen parin päivän päästä. Ollaan aika varmoja, että kaikki tuo harmaa puusto hetkessä jo vihreää :)

Tennbyn kartano (Tennby Gård), Parainen

 
Tennbyn kartanon lampaita moikattiin, tietty!
 Kartanolla on näin komea kiviaita ja portti


 Emännän kanssa ihmeteltiin, että mikä mahtaa olla näin kauniin keltaisena kukkinut pensas?! Tietääkö joku lukijoista?

Isomman oikeudella ja niin edespäin...

Lenkkimme kulki golfkentän ohi



Tämmöinen kärrynpyörä nähtiin matkalla ja tietenkin se emäntäotus sai päähänsä, että minun pitää taas tällätä itseni siihen eteen ja poseerata. No, sen mieliksi minä sitten vähän poserasin, olenhan minä jo aika tottunut sen kaikkiin kotkotuksiin.

Mutta nyt oli tämän jutun loppu tässä. Jaksoitko katsoa kaikki kuvat? Onneksi olkoon vaan, sillä onhan se myönnettävä, että kukkakuva kukkakuvan perään käy loppujen lopuksi vähän tylsäksi - etenkin kun olisi ollut enemmänkin tällaista kaunista lappalaisneitoa kuviin tarjolla. Mutta näin tällä kertaa. Heipähei!




8 kommenttia:

  1. Ompa teillä jo todella keväistä siellä etelässä! Täällä vielä odotellaan lumien sulamista ja rohkeimpien kevätkukkien nuput vasta kurkkivat ujosti maasta :) Onko teillä ollut punkeista vielä riesaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Juu, kyllä täällä on jo kevät, ruohonkin on saanut leikata jo kertaalleen, jotkut reippaat ehkä jo kahdestikin ja puut ovat sellaisia hennon vihreitä, hiirenkorvat aluillaan :) Mutta eipä aikaakaan kun 'kevätilmiö' laajenee sinne ylöspäin :)

      Punkkiongelmaan on kyllä törmätty, mutta ei jostain syystä niin pahasti kuin aiempina vuosina. Vain yksi kiinnittynyt (kuollut ja kuivettunut) punkki havaittu, mikä on todella vähän kun asumme täällä punkkialueella saaristossa.
      En tiedä, että olemmeko vain onnistuneet niitä välttelemään vai olisiko vähäisestä määrästä pääteltävä, että tänä keväänä kokeilemamme Bravecto toimii.
      Luinkin, että teilläkin oli yksi löytynyt, mutta ilmeisesti niitä ei siellä päin vielä paljoa ole?

      Poista
    2. Teillä onkin ollut sitten tuuria! Ja joo, ei onneksi tuota yhtä punkkia lukuunottamatta ole muita löytynyt. Ja toivottavasti ei jatkossakaan löytyisi :)

      Poista
  2. Eksyin tänne Jalo-tiibetinspanielin sivuilta ja ah, mikä yllätys!
    Ensinnäkin lapinkoirat ovat minun koiriani, olisi nytkin, jos vain olisi mahdollisuus. Olemme näin vanhemmiten siirtyneet pieniin koiriin, ihan iän takia. Sitten katsellessani kuvia, näin sanan Tennby ja se pysäytti!
    Asuimme lapinkoirinemme Tennbyssä, tosin kerrostalossa, josta muutimme Lielahteen, maalle. Se oli lapinkoiriemme aikaa. ♥
    http://prange.blogspot.de/2015/04/tarinoita-koirista-ja-hamstereista.html
    http://allergisenkoiranblogi.blogspot.de/p/muistoja.html

    Terveisin
    Hanne & Wuppe

    VastaaPoista
  3. Hei Hanne! Olipa hauska yllätys löytää "paikallista väriä" täältä blogikommenteista :) Tosiaan Tennbyn kartano on tuossa kuvassa ja luontokuvat ovat pääosin Munkvikin luontopolulta (Tennbyn vieressä).
    Kurkistin blogiisi, kauniita lapinkoiria sinullakin ollut. Lapinkoirat ovat kyllä ihania, kuin ihmisenmieli, useimmiten ainakin, vaikka on niillä sitten sopivassa suhteessa itsenäisyyttäkin :) Mutta hauskan näköinen kaveri oli Wuppekin!
    Hyvää kevään jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Tultiin vastavierailulle teidän plokiin :) Ootpas kaunis koiraneiti, sekä mun että mamman mielestä!

    Kevät houkuttelee kuvaamaan ja kantamaan kameraa, valon määrä tuntuu aina talven jälkeen hurjalta. Täällä Turussa kukkii sinisten ja valkoisten vuokkojen lisäksi keltaiset, ne olivat Hämeestä kotoisin olevalle emäntäihmiselle ihan uusi tuttavuus aikaan tänne muuttaessa :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis lappalainen ja kivan oloinen blogi! Sait uuden lukijan täältä :)

    http://lapinkoirakaksikko.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anni, kiitos kivasta kommentista, ja kiitos vierailusta ja kiva että pidit näkemästäsi! Tule vierailulle toistekin :)
      Kurkistin sivullesi, ja sielläkin asui oikein näpsäkän näköinen lappalaistyttö :)
      Mukavaa kesää!

      Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku