torstai 1. lokakuuta 2020

Wiiman keittiössä: maksaherkut

Hei, Wiima tässä. Ajattelin tulla kertomaan yhden lempireseptini. Näitten kanssa on kyllä vaarana, että kieli menee niellessä mukana. Resepti on kaksjalkasille superhelppo ja meille nelijalkasille vielä helpompi, kun meidän hommia on vaan valvoa kypsyysastetta uunin ikkunan takana.


No eikö ne jo valmistu???

- ekaks: lähetä kaksjalkainen kauppaan
- ostoslistalle maksaa (maksaviipaleita, kypsyy nopeammin)
- keitä maksaviipaleita n 40-45 min, kunnes vesi kirkastuu
- pilko keitetyt viipaleet pieniksi kynnen kokoisiksi paloiksi
- ja sit kiertoilmauuniin ja paista n 80 asteessa kunnes ovat tummanruskeita (Huom! uunivaiheessa alkaa se koiran osuus valmistuksessa - päivystä uuninluukulla ja ilmoita heti, kun on valmista ja olisi syytä ryhtyä maisteluhommiin!)

Tarkkaile tilannetta loppuvaiheessa - jos käytät heti tai kaksjalkanen on päättänyt pakastaa, niin voi jättää palat ihan vähän pehmeiksi ja sitkeiksi, silloin menee treeneissä nopeasti kurkusta alas.
Mutta voi myös kuivattaa palat kokonaan "korpuksi", jolloin säilyvyys paranee ja nameja voi säilyttää kohtuullisen ajan rasiassa huoneenlämmössäkin. ... Jos siis maistelun jälkeen jää mitään säilytettävää 😋.


Mars kaupan kautta keittiöön herkkujenvalmistuspuuhiin, namnam 😉😀!

PS: ohje toimii hyvin myös vaikkapa sydämestä valmistettuihin herkkuihin, keittoaikaa tosin pidentäisin hieman 👍






4 kommenttia:

  1. Joskus harvoin on saatu maistaa pala maksamakkaraa ja oli kyllä sen verran hyvää, että varmasti tämmöiset maistuisivat myös!
    Mitenhän onnistunee paistaminen, jos käytettävissä ei ole kiertoilmauunia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ihan varmasti maistuisi maksaherkut myös mäykkyläisille, Wiiman mielestä se on suurinta herkkua :).
      Kyllä varmasti voi valmistaa maksanameja myös tavallisessa uunissa, mutta pitäisin lämpötilan aika alhaalla - varmaan siinä 70-80 astetta, voi riippua uunistakin. Uunin luukku kannattaisi varmaan tavallisessa uunissa jättää vähän auki, väliin voisi laittaa vaikka paistinlastan.
      Paistoaika joitakin tunteja, kunnes palat on pinnastaan kuivia.
      Wiima tykkää eniten, jos palat jää aavistuksen pehmeiksi, mutta säilyvyys toki paranee jos ne kuivattaa "korpuksi" :) - eli käyttötarkoituksen mukaan!

      Poista
  2. Maksa on tosiaan herkullista Nallenkin mielestä, missä tahansa muodossa. Kiitos vinkistä, erityisesti näin metsästyksen aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parastahan se olisi tosiaan metsästettynä - eettistä onnellisen peuran maksaa. Harvassa on varmasti ne koirat, jotka maksanameille nenäänsä nyrpistäisivät :).

      Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku