keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Wiiman kahluureissut


Wiima on tänä vuonna käynyt muutamaan otteeseen vesiallasterapiassa. Kesäkuussa polviepisodin jälkeen harjoitukset aloitettiin kuntoutusmielessä ja nyt uudelleen lokakuussa, sellaiset muutaman kerran sarjat molemmilla kertaa. Lokakuisen satsin ostin ajatuksenani alkaa vahvistaa lihaksia talvea varten, jotta ne paremmin tukisivat koiraneidin niveliä talven liukkailla. Ja samanlainen setti on mitä luultavimmin aikeissa vielä ennen joulua.

"Akvaario" oli Wiiman mielestä aluksi hieman epäilyttävä, eikä sinne olisi oikein haluttu mennä, mutta rohkaisemalla ja houkuttelemalla altaaseen on päästiin. Mutta sitten pikkuhiljaa on meno helpottanut. Wiima joutuu altaaseen mennessään astumaan syvään veteen, niin ettei se oikein kai pysty arviomaan, että miten syvällä pohja on - tai onko vekottimessa edes pohjaa.
Ja se altaaseen astuminen onkin siis se jännin hetki - alussa se oli tosi jännää, mutta muutaman kerran jälkeen tyllerö alkoi luottaa siihen, että kyllä sieltä pohja löytyy, jonka jälkeen meno alkoi sujua helpommin.  Ihan superinnoissaan Wiima ei altaaseen loikkaa, mutta astuu sinne kuitenkin ihan pelkäämättä eikä suuremmin mietiskele reunalla, ja sitten askeltaa kyllä altaassa ihan positiivisin mielin.

Tämä kuva on otettu ekalla tai ekoilla kerroilla kesäkuussa ja naamasta näkee, että vähän jännittää.



Kesäkuussa kuntoutushoidossa Wiima kahlasi aika syvässä vedessä (kuvissa ja filmillä), jotta vesi vastuksen lisäksi myös kantaisi ja koiruus käyttäisi molempia jalkojaan tasapuolisesti. Se oli tärkeää polven kuntoutusta ajatellen. 
Mutta nyt lokakuun setissä olikin toinen, vähän urheilullisempi lähestymistapa - eli veden pintaa laskettiin niin, että vastus säilyy, mutta kantavuus vähenee, ja lisäksi pohjaa nostettiin vähän vinoon, niin että Wiima askelsi ylämäkeen. Eli homma oli huomattavasti raskaampaa, mutta Wiima askeltaa jo kuten vanha tekijä :) !

Wiima on aika tarkkana siellä altaassakin ja seuraa ympäristöään - se oli jo ihan alkumetreillä kun Wiima yhdisti fyssarin liikkeen ja napinpainamisen toisaalla huoneessa siihen, että matto joko liikkuu tai pysähtyy, ja sen myötä on oppi ennakoimaan, mitä on tapahtumassa. Ja toki harjoittelu muutenkin koitetaan hoitaa niin, että koira pystyisi ennakoimaan maton liikettä, jottei treenajalle tulisi yllätyksiä.

Keskittynyttä menoa 😘.
Tässä vettä on vielä massuun asti, mutta myöhemmillä kerroilla veden pintaa ei nostettu ihan näin korkealle. Tällöin veden vastus säilyi, mutta kantavuuden tuoma helpotus häipyi. 

Vaikka ylämäkiaskellus veden vastuksen kanssa on varmasti aika raskasta, niin Wiima ei ole ollut kovinkaan väsynyt harjoituksen jälkeen. Sillä on yleensä ollut tapana ottaa pikku torkut kotiin tultuamme, mutta sen jälkeen se on taas oma pirteä itsensä. Pissahtä sen sijaan on aina kova allaskeikan jälkeen ja harjoitusvuoron jälkeen onkin kova kiire "Hotelli Helpotukseen" nurtsille 😊 (on kuulemma ihan fysiologinen juttu, tuo pissihätä vedessä lillumisen jälkeen, kertoi fyssari).




4 kommenttia:

  1. Varmasti on koiralle jännää tuollaisessa laatikossa käveleminen! Mutta hienosti Wiima kyllä tehtävää suorittaa. :)

    VastaaPoista
  2. Juu, sujuu oikein hyvin ja parasta on ollut huomata, että harjoittelusta on ollut hyötyä :)!

    VastaaPoista
  3. Meillekin päin on tullut klinikalle tuollainen "kahluuallas", mukava, että koirien kuntoutusmahdollisuudet monipuolistuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Ja meillä on lenkit työstäni johtuen arkena aika paljon hihnalekkejä täällä paikkakunnalla ja vain viikonloppuisin ehdimme mm. metsään. Joten lihaskunnon kasvattamisen kannalta tämmöisessä tapauksessa olen iloinen, että tällaisiakin palveluja voi käyttää - ja tietysti omia tukitoimia siinä rinnalla, nyt kun on asiasta tietoinen.

      Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku