sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Lammasta kananmunilla

Tänään oli Paraisten Tennbyn kartanossa "Taputa Lammasta-päivä" ja paikalla oli siten lampaita yleisön halittavana. Minäpä hankkiuduin paikalle 'paimenkoira' Wiima Wimpsahduksen kanssa - vain totutellakseni sitä lampaihin, sillä ensi viikolla meidän on tarkoitus mennä niitä Paimentamaan!!

Alkaa vähän kutkuttamaan massunpohjalla  tulevan sunnuntain paimennuskokeilu ja jännään että keskittyykö pimatsu lampaihin vai niiden kakkaroihin sekä ehkä vielä enemmän jännään teenkö itse aitauksessa jotain superpöllöä.... mutta oikeasti kyllä uskon että hauska päivä on tulossa :)

Tässäpä alla muutama kuva lampaiden ääreltä. Pimu oli kiinnostunut kiharaturkeista muttei mitenkään erityisesti riehaantunut.




Lammaspäivässä oli myös musiikkia, soittamassa paikallinen harmonikkataituri Ralf Lindström.





Otin myös muutaman kuvan neidistä välipalansa ääressä. Aterialistalla oli eka kertaa ikinä kokonainen raaka kananmuna - neitiä vähän ihmetytti mitä sen kanssa olisi tehtävä :)







*************

Tänään (vasta) laitoimme Wiimaan punkkihäädön. On venynyt koko homma aika pitkälle, mutta onneksi siitä ei ole punkkeja löytynyt vielä. Punkkihäädössä käytettiin valmistetta Frontline Comp jota Wiima viime kesänä sieti hyvin. Viikon verran vielä ja sitten pitäisi punkkihäädön olla 'in action'.



Helle helli meitä tänään. Wiiman mielestä helle oli kuitenkin plääh ja se kölli lammaskeikalta tultuamme päivän lämpimät tunnit kuvan kameliasennossa pihalla (tietenkin juuri siinä kunnostamattomassa, mutta ah niin varjoisassa, osassa pihaa, ja oli noustuaan niin roskainen että joutui perinpohjaiseen harjaukseen ennen sisäänpääsyä :) )
Onneksi illalla viileni ja pääsimme vetämään Wiimuskan kanssa kohtuullisen fillarilenkin.
Semmoisia puuhia meillä =)

Ai juu. Ensi viikolla torstaina on kotikylässä mätsärit - ajattelimme osallistua jos ehdimme =)

3 kommenttia:

  1. Oi miten kivaa kun pääsette paimentamaan!! Odotan sitten vähintäänkin kattavaa raporttia ja mielellään paljon kuvia. ;)

    Saiva ei tykkää kananmunista. Se sai pentuna kokonaisen kananmunan, mutta herkkikselle se oli liikaa ja oksensi sen pois, eikä oo sen jälkeen muniin koskenu.

    VastaaPoista
  2. Jep, meilläkin tämä oli eka raaka kananmuna kuorineen ikinä. Mutta olen kerran ennen viime syksynä tarjonnut Wiimalle raakaa kananmunaa ruuan joukossa. Silloin se oksensi kaiken syömänsä ja niinpä kananmuna on ollut pannassa meilläkin. Tuohon päivään asti, nyt ei Wiiman massu protestoinut ollenkaan.

    Paimennuspäivästä kirjoitan varmasti. Pakko myöntää että jännittää vähän - lähinnä itseni ei Wiiman puolesta :)

    VastaaPoista
  3. Heh, mainio otsikko!

    Kuulostaa ihanalta tapahtumalta, lampaat ovat kyllä niin kivoja elukoita. Ja voi vitsi tuota mustaa pikkuista...

    Meillä syödään aika usein kananmunaa, ja muistan kuinka hauskaa oli silloin ekalla kerralla seurata, että tajuaako tuo otus mitä kananmunalla pitäisi tehdä.

    Tsemppiä sekä lammaspaimennukseen että mätsäreihin, jossei sitä ennen kommentoida! :)

    VastaaPoista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku