keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi Vuosi ja Uudet Kujeet .. or not :)

Vanha vuosi sulkeutui ja uusi vuosi alkoi. Muistan ladelleeni joitain suunnitelmia viime vuonna vuoden alkaessa. Katsotaanpa miten ne toteutuivat:


 • Suunnitelma nr 1: "Paimennustesti. Olen nimittäin ilmoittanut Wiiman toukokuulla pidettävään paimennustestiin, porojen sijaan paimennettavina ovat lampaat! "
  TILANNE 1.1.2014: Tämä sunnitelma toteutui. Tosin huomaan nyt jälkikäteen käyttäneeni hassua termiä tuossa, kyse ei ollut mistään varsinaisesta testistä vaan ylipäätään paimennuseläinten esittelystä Wiimalle ja sen kautta testaamisesta onko Wiimalla paimennusviettiä vai ei. Kuluneen vuoden 2013 aikana ehdimme käydä lampailla kolme kertaa ja Wiimalla oli kyllä selvä kiinnostus paimennukseen, mutta etenkin noista kolmesta kerrasta tuo keskimmäinen meni vähän hurlumheiksi, eli Wiima hepuloi. Täytyy kokeilla uudelleen alkaneena vuotena, malttikin sitten lisääntyy iän myötä.

 • Suunnitelma nr 2: "Paimensukuisen lapinkoiran seuran vuosittain järjestämään Katselmukseen osallistumme. Katselmus kokoaa yhteen paimensukuisia lapinkoiria ympäri maan ja tapahtuman tarkoituksena on saada käsitys paimensukuisen lapinkoiran nykykannasta, linkki sivustolle tässä. "
  TILANNE 1.1.2014: Tämä suunnitelma toteutui ja tämä tapahtuma on suunnitelmissa myös kuluvana vuonna. Olikin mukava tilaisuus, tapasimme paljon Wiiman sukulaisia ihmisineen sekä paljon muita mukavia lappalaisia ja lappalaismielisiä.
  Ja Wiimallahan sujui tuo Katselmus oikein hienosti, sillä se pääsi oman ryhmänsä loppukehään (viiden parhaan joukkoon, joita ei enää sijoitettu järjestykseen).

 • Suunnitelma nr 3: "Kiva Koirakansalainen -testi."
  TILANNE 1.1.2014: Tätä testiä ei täällä oman kerhon puolesta järjestetykään viime vuonna, joten tätä koitetaan sitten mahdollisesti kuluvana vuonna.

 • Suunnitelma nr 4: "Osallistumme yhteen tai useampaan Match Showhun - sekä mieleni tekisi myös osallistua kerran jopa ihan oikeaan näyttelyynkin!"
  TILANNE 1.1.2014: Osallistuttiin kaksiin mätsäreihin, jotka sujuivat molemmat oikein kivasti; keväällä Wiima oli narttupentujen kakkonen ja sai hienon arvostelun (katso linkki) ja toinenkin mätsäri oli keväällä, jossa Wiima-typykkä sai arvostelun PUN4, eli mukavasti meni sekin kerta (Linkki).

  Näyttelyissä emme sen sijaan käyneet ajanpuutteen ja syksyllä Wiiman karvattomuuden vuoksi (sekä siksi, että olin kesällä louhinut saksilla sen turkkia ja jäljet näkyivät pitkälle syksyyn!). Mutta nyt olen ilmoitanut typykän Turun Top Dog Showhun (01/2014). Kivaa! Ja aika jännää!! Olisi varmaan ollut syytä aloittaa nuo näytelmät vähän pienimuotoisemmin kuin tuosta kansainvälisestä, niin olisi Wiimakin saanut kokemusta (ja eritoten minä!) moisesta puuhasta, mutta näin tämä nyt meni :) !

 • Suunnitelma nr 5: "Harrastusmuotona meillä on Wiiman kanssa ollut (arki)tottelevaisuus, nyt olisi mukavaa löytää sen rinnalle tai sijaan jokin muukin iloinen ja touhukas yhteinen laji."
  TILANNE 1.1.2014:
  Ilmoitin meidät jo tammikuussa 2013 Rally-Tokoon ja hieman kivisen alun jälkeen huomasin että siinä on lajimme. Kävimme viikottaisissa treeneissä oikeastaan koko kuluneen vuoden kesälomaa lukuunottamatta sekä muutama vapaa viikko keväällä ja syksyllä.
  Nyt meillä on joulukuun alusta jatkunut treenitauko pimeimmän kauden yli ja keskitytään tekemään pitkiä lenkkejä ja muuta kivaa, sekä tietysti harjoittelemaan omatoimisesti (Linkki videonpätkään).

  Rally-treenimme alkavat tuntimuotoisina uudelleen huhtikuussa.
  Kokeiltiin myös agilitya, eli käytiin alkeiskurssi viime kesänä täällä oman kotikerhon järjestämänä. Sekin oli hauskaa, mutta sen harrastamiseen enemmälti ei oikein ole aikaa, koska rallytokon haluan säilyttää päälajinamme.
Niin että aika hyvin nuo suunnitelmani olivatkin toteutuneet. Mainittujen lisäksi käytin Wiiman myös terveystarkeissa ja saimme sieltä mukavat tulokset, kaikki muu ( = silmät, polvet, kyynärät) priimaa paitsi lonkat B:tä, joka sekin on ihan ok. 

Alkaneelle vuodelle en sen kummempia suunnitelmia tee - muutakuin että 
 • nautitaan yhteisistä lenkkeilyistä jatkossakin 
 • pysytään terveinä ja iloisina 
 • käydään rallytokoilemassa ryhmässä ja itseksemme
 • morjestetaan taas lampaita paimennusharjoitusten merkeissä jonkin kerran
 • tuo tammikuun näyttely ja paimensukuisten Katselmus tietty on ohjelmassa!


Viime yönä vaihtui vuosi ja Wiima oli kovin rauhallinen paukkujen suhteen. Sen aika kului illalla mm jäädytetyllä maksalaatikolla täytettyä Kongia herkutellessa:

Sekä putkiluuta järsiessä
:Sekä tuutiessa:

Jouduttiin tekemään myös pieni pissipyrähdys ilotulitusten melskeessä, mutta tylleröinen keskittyi vain itse pissimiseen ja hajumerkkien tutkimiseen. Joten hieno juttu!
Alkuillan koiruus oli yksin, joten en tarkalleen tiedä mikä tilanne on tuolloin ollut, mutta  kovin tyytyväisenä ja kuitenkin levollisen oloisena se otti meidät saapuessamme vastaan, joten kaikki lienee mennyt silloinkin hienosti.

Hyvää Uutta Vuotta kaikille
t. Wiima kotiväkineen =)1 kommentti:

 1. Upeasti kyllä toteutui tosiaan nuo suunnitelmat! :) Täällä päässä ainakin suunnitelmat tuppaavat jäämäänkin sille suunnitteluasteelle...

  Ja hienoa, että Wiima suhtautui noin viileästi ilotulituksiin. Meillä ei viime vuonna ollut kanssa mitään ongelmia, mutta tällä kertaa Lupua kyllä pelotti. Kun laitettiin ruokaa, se tunki piiloon hellan ja kokkailijan väliin ja läähätteli kovasti. Herkut eikä jännä tekeminenkään maittaneet paralle. Olohuoneessa kyllä koitettiin pitää musiikkia kohtuullisen kovalla koko aika, mutta eihän Lupu siellä yksin halunnut olla. Onneksi tilanne rauhoittui, kun itsekin siirryttiin olohuoneeseen. Aamuyöstä vielä sitten herättiin kerran, kun Lupu säikähti rakettia ja hyökkäsi meidän väliimme turvaan. Mutta onneksi saa nyt taas vuoden olla rauhassa raketeilta. :)

  Mukavaa uutta vuotta myös sinne teille!

  VastaaPoista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku