sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Wiima hierottavana

Meidän perheessä eniten hierontaa juuri nyt tarvitsisi isäntä oltuaan pitkään silmäleikkaustoipilas. Ja itsellänikin on hieman jumia hartioissa. Niin kukapa sitten hierontapöydälle ensiksi toimitetaan - tietenkin perheen koira!  Hih, eikös se pakkaa juuri näin päin menemään useimmissa koiraperheissä :) ?

Olin neidin hierottavaksi toimittamista  joskus ajatellut, mutten ollut tullut toteuttaneeksi kun mitään erityistä hieromista vaativaa vaivaa ei ollut. Mutta sitten ystäväni alkoi järjestää koirien hierontatilaisuuksia kampaamossaan (Hius-Taiga, Turku, kuvassa) ja niinpä tartuin tilaisuuteen. Hierojana toimi Anna Tuukkanen (Koiranpolkka ) .


Wiima oli siis tänään eka kertaa hierottavana. Wiimalla on aavistuksen luisu lantio, joten minua kiinnosti, josko lantion asento olisi aiheuttanut jonkinlaista jumia takaosan lihaksiin. Lisäksi vieraan ihmisen antama hieronta olisi erinomainen käsittelyharjoitus. Etukäteen jännäsin, miten hieronta mahtaa onnistua - vaikka Wiima pitää kovasti ihmisistä ja tykkää että sitä rapsutellaan, niin se ei ole tottunut siihen, että vieraat ihmiset hoitavat sitä. En toki pelännyt sen purevan tai olevan muuten vaaraksi, mutta ajattelin, ettei se vapaaehtoisesti makaisi aloillaan.

Mutta Wiima käyttäytyikin oikein mallikelpoisesti. Tervehdittyään iloisesti hierojaa, kellahti neiti sitten pyynnöstä kyljelleen hoitoalustalle. Hierontasessio kesti noin tunnin, Wiima makaili aika kärsivällisesti, mitä nyt välillä nosteli uteliaana päätään kurkistelemaan. Loppua kohti Wiimalta alkoi kärsivällisyys vähän loppua ja ilmoille pääsi pieni kyllästymisestä kertova marmatus. Mutta kaiken kaikkiaan ensikertalaiseksi oikein hieno 'suoritus'! Ehkäpä se joskus tulevana hierontakertana osaa rentoutua vaikka nokosille - niin minulle voisi käydä :)

Ja mitä hieronnassa sitten todettiin? Todettiin että neito on hyvässä kunnossa. Ei jumeja eikä kireyksiä - oikeassa lavassa tuntui aluksi pientä kireyttä, mutta Annan mukaan varsin vaatimatonta.
Takaosan lihakset olivatkin ihan vetreät =) Hauska tietää, että pimu oli siltä osin kunnossa, toki Wiiman nuori ikäkin on sille eduksi.

Hieronnan jälkeen teimme pienen palauttavan lenkin ennen kotiinlähtöä. Ja kylläpä Turku näytti syksyiseltä keskellä tammikuuta:

^ Nou comments ;D

Sunnuntai-aamupäivänä oli kauppakeskuksessakin aika hiljaista


Tämän reissun jälkeen neiti ottikin kotona piitkät nokoset! Sillä oli varmaan ihanan raukea olo hoidosta ja kaikesta kokemastaan. Ja minä taas ryhdyin selaamaan kalenteria hieronta-ajan sovittamiseksi itsellenikin :)8 kommenttia:

 1. Sama huomattu, itse oon käynyt hierojalla tasan kerran, koirat useamman kerran... Nyt taas mietiskellyt koirille uutta aikaa, saa nähdä saako itselleen varattua taaskaan. Mun mielestä koira- ja ihmishierojien pitäis yhdistää toimitilansa niin, että samalla kun vie koiransa hierontaan niin sais itsekin hieronnan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossapa olisi Aliel hyvä yritysidea, että hieromo koko perheelle lemmikkejä myöten :) Kyllä siinä olisi kiva pötkötellä Wiiman kanssa vierekkäin ja antaa jonkun hieroskella!

   Poista
  2. Täytyisköhän ehdottaa jollekin paikalliselle ihmishierojalle hakeutumaan koirahierojan kanssa yhteistyöhän... :)

   Poista
 2. Mukava päivitys tälläkin kertaa. Kyllä hieronta tuntuu eläimistäkin hyvältä! Aika pitkä sessio kyllä oli, mutta Wiimahan se sivistyneenä koirana osasi ottaa homman haltuun. Rentoja kevään odotuksia vaan toivotellen

  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Annulainen, hauskaa kun käyt toisinaan kurkistelemassa höpönlöpö-löpinöitäni :)
   Voi hyvin ja nähdään!

   Poista
 3. Meikäläinenkään ei ole käynyt hierojalla koskaan, Juusokin kävi ekaa kertaa nyt synttärilahjana. Ois pitänyt mennä jo aiemmin, melkoisia jumeja koirassa paikoin oli. ^^Tuo on kyllä hyvä idea, jos koira- ja ihmishieronta olisi samassa pisteessä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla Petra itsekin, se on kyllä taivaallista! Mitäs se Juuso hieronnasta tykkäsi? :)

   Poista
 4. Pitäis kyllä itekin tsempata, mutta jotenkin nää aikojen tilaamiset (oli kyse sitte mistä vaan) on tosi vaikeita... Juuson ilmeistä hieronnan aikana tosissaan huomasi, että jumeja oli, mutta nyt hieronnan jälkeen Juuson liikkeet ovat olleet sulavampia, että kyllä hieronnasta hyötyä oli. =)

  VastaaPoista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku