perjantai 22. lokakuuta 2021

Fyssarikuulumisia syyskuvin ryyditettynä

Pruukaan kiikuttaa koirani kehonhuoltoon pari kertaa vuodessa, ellei ole jotain aihetta käydä vielä useammin. Wiiman kanssa ollaan pääosin tällöin käyty koirahierojalla, mutta välillä myös fyssarilla, ehkä kuitenkin enemmän silloin Wiiman polvivaivan jälkimainingeissa, ja muuten sitten hierojalla.
Tihkulle olin varannut ajan fysioterapiaan, koska se oli hänen eka varsinainen käyntinsä (keväällä käytiin vain harjoittelemassa Wiiman vuorolla) , ja tuo aika koitti nyt. Otin sen oikein lomapäiväksi, niin sain samalla ihanan arkivapaan!

Oikeastaan vähän oikein jännitti, että miten Tihkun ranka ja lihakset voivat, kun Tihku mennä kaahottaa joka paikkaan niin vauhdilla - välillä liukastelee lattioilla kun hepuloi ja viimeksi tänään ovikellon soidessa ryntäsi yläkerran portaita alas sellaista vauhtia, että rytmi vähän unohtui ja pikkumies rytisi pakettina alas muutaman portaan verran.

Tasapainolautailua fyssarilla

Tihkun ranka, lihakset ja muutkin paikat olivat kuitenkin ihan hyvässä kunnossa. Pientä kireyttä takaosassa, jota sitten availtiin. Fyssarilla oli kiva taktiikka nuoren koiran hoitamiseen - hoito tapahtui siinä asennossa, missä Tihku milloinkin oli, eikä häntä tarvinnut pakottaa mihinkään asentoon. Tihkun kanssa on kylläkin "kelliasentoa" eli kylkimakuuta harjoiteltu juuri hoitotoimenpiteitä silmällä pitäen. Tihku myös antoi lähes yllättävän hyvin tehdä hoitoa, jopa siinä vähän kireässä takaosassa, eikä yrittänyt juurikaan väistää. Luulen, että siinä oli salaisuutena juuri tuo, että kun hän sai liikkua, niin hoito ei tuntunut pakotetulta.

Hoidon jälkeen testasimme hieman tasapainolautaa - lauta oli siis vain keskipisteestään tuettu ja kallisteli siten joka suuntaan, josta syystä koiran oli tasapainoiltava. Tihku on niin rento erilaisilla alustoilla, että se pystymme tekemään laudalla myös vähän liikeratoja - pyörähtämään, istumaan ja muita sellaisia  pikkutemppuja. Jännä miten erilaisia koirat ovat - Wiimakin on melko alustavarma, mutta hän olisi kyllä pohtinut pitkään ennen kuin heiluvalle alustalle hyppäisi.

Vielä toinen kuva, jossa tuo lauta näkyy paremmin :)
Tällainen olisi kyllä kotonakin hyvä. Ihan silmissä näkyi miten kropan lihakset työskentelivät,
kun lauta kallisteli.

Kotona tuleekin kyllä jumpattua tasapainotyynyillä, sen tavan opin Wiiman polven oireillessa. Voi olla, että sen säännöllisyys on pennun tultua vähän kärsinyt, pitäisi kyllä siinä taas ryhdistäytyä.

Fyssarilla kun saatiin hommat päätökseen, niin piipahdettiin vielä Kauppakeskus Myllyssä, ja haimme sekä koiranruokaa Mustista ja Mirristä, että myös itse nautin hetken arkivapaapäivästäni kahvilassa kahvin ja pestocroissantin äärellä :). Tihku sai kahvilanpitäjiltä kovasti ihailua, he kyselivät lapinkoirista ja yhdellä heistä oli kova pentukuume.

Pestolla maustettu croisantti oli muuten herkullista.
Voin myös arvailla, ettei herkkuna ollut kevyimmästä päästä 🙄.

Kauppakeskuksessa oli puoliltapäivin arkipäivää melko rauhallista


Sellainen keikka se fyssari- ja ostoskeikka oli :)


SYYSTUNNELMIA

Eletään lokakuun puoltaväliä, ja viime aikoina on ollut tuulisia päiviä, sateisia päiviä, mutta myös hienoja aurinkoisia päiviä - oikeastaan säätiloja joka lähtöön!

Alla pieni kuvakavalkadi viime päivien ulkoiluista.


TuulipyrstöWiimalla on komea takapotku!Wimppu täräkkänä :D

Pihamaa on ihan keltaisena, "jonkun" tarttis haravoida


Ja lopuksi futisaiheinen kuva, kun kävimme kannustamassa paikallista futisjoukkuetta voittoon. 
Voittohan siitä tuli ja pieni Parainen siirtyy ykkössarjaan ensi kaudella. Heijaa Parainen!


2 kommenttia:

 1. Moona-lapinkoira on kotonaan opetellut seisomaan ja temppuilemaan jumppapallon päällä. :D Palloa toki pidetään kiinni, mutta rohkeasti se tasapainoilee ja pyöriskelee pallolla. :)
  Hauskoja nuo tuulipeppukuvat! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kiitos ideasta! Meilläkin on pihaleluna 😃 tuollainen jumppapallo. Mahtaisikohan Tihkukin oppia - täytyypä testata!
   Wiiman mielestä pallon päälle nouseminen olisi liian epäilyttävää ja hän jumppaa lähempänä maata tyynyillä :).

   Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku