lauantai 24. joulukuuta 2022

Hyvää joulua toivotellen!

 Lämmin joulunjatkon toivotus kaikkiin koteihin!


Eilen aatonaattona elettiin jännittäviä hetkiä, sillä aamusta alkaen satoi vettä kuin sieltä eräänkin Esterin pyhimmästä ja ulkona näytti ihan syksyltä. Kuitenkin pakkanen lopuksi otti pienen yliotteen ja jo eilen aatonaaton iltana oli vesi löytänyt kiinteämmän muodon ja valkoinen alkoi peittää maata. 
Jouluaattoaamuna tänään saimmekin herätä ihanaan aurinkoiseen ja valkeaan talvipäivään!


Aamulenkki aatonaattoaamuna.
Vettä satoi ja luulin, että joulu näyttäisi tältä. 
Mutta eipä näyttänytkään.
 

Jouluaatto on sujunut perinteisesti vanhan kaavan mukaan. Ehdin nukkua hieman pidempään, ja aamupalan jälkeen lähdin koirien kanssa tunnin lenkille reippailemaan. Kovin montaa ihmistä emme aamupäivän lenkillä nähneet, niin oli varmasti touhua ja tohinaa taloissa. Itse nautin ihanasta säästä ja kauniista maisemista, kun iltapäivällä en enää ehtisi ulos. Ulkoilumme ajoitin niin, että ehtisimme kotiin katsomaan joulurauhan julistusta Suomen Turusta. 

Varsinaista rauhaa ei kuitenkaan siinä kohtaa vielä tullut, vaan joulurauhan julistuksen jälkeen meillä alkoi pieni huiske ja vilinä kun valmistelimme joulupöydän tarjoiluja vieraita varten. Äitini ja hänen miehensä, sekä isäni käyvät meillä jouluaattoisin päivällisellä ja iltaa viettämässä. Myös poikamme tietenkin saapuu kaupungista tänne lapsuuden kotiin joulunviettoon. Ihminen haluaa monessa asiassa kokea vähän vaihtelua, mutta jouluna tuntuu siltä, että juuri minkään ei toivoisi muuttuvan, vaan samat tavat ja traditiot toistuvat vuodesta vuoteen. Niin on hyvä.
3 kommenttia:

 1. Kiva, kun saitte valkoisen joulun!
  Meillä oli tänä vuonna vähän erilainen joulu, kun olen sairaana enkä halunnut tartuttaa kaikille tätä mitä lie pitkäkestoista ja monioireista flunssaani niin jäi osa väestä näkemättä. Koirien kanssakaan ei pääse nyt kunnon lenkeille, mutta ehkä tämä tästä taas iloksi muuttuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan kurjuuden kurjuus, että onnistuit nappaamaan pöpön juuri jouluksi. Tuota minäkin jännitin, että sairastunko jouluksi, kun todella paljon on nyt erilaisia viruksia liikkeellä ja ystäväpiirissä ihmisiä kaatuu sänkyyn yksi toisensa jälkeen. Vielä olen selvinnyt, mutta katsotaan miten kauan tuurini kestää.
   Tuohan siinä sitten onkin, että lenkit jää sitten pitkäksi aikaa tauolle, ennen kuin flunssan kourista selviää. Toivon sinulle flunssasta huolimatta oikein hyvää loppuvuotta ja vielä parempaa tulevaa vuotta. Toivottavasti olet vuoden vaihtuessa jo tolpillasi :) !

   Poista
  2. Kiitos, näin toivotaan! :)

   Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku