keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Terveysuutisia

Tänään saapui Wiiman odotetut terveystulokset. Mehän käytiin lokakuun puolessa välissä eläinlääkärillä ja annettiin läpivalaista Wiima parista kohtaa, eli; lonkat, kyynärät, polvet ja silmät (lonkat ja silmät rodun PEVISAssa). Linkki juttuun jossa kerroin tarkkireissustamme on tässä.

Silmät ja polvet (0/0) todettiin priimaksi jo kuvauskäynnillä, mutta lonkka- ja kyynärtulos lähtivät Kennelliittoon virallisesti lausuttavaksi.

Kuvauksen tehneen lääkäri Pelle Axelssonin mukaan Wiimalla oli A/B lonkat ja 1/1 kyynärät, ja tällainen arvio matkaan lähti.

Kennelliiton virallisen lausunnon (lausuja lääkäri Annie Liman) tupsahtaessa tänään sähköpostiini yllätyin iloisena, kun ykkösten kyynärätulos olikin lausunnossa vaihtunut puhtaaksi 0/0 ! :) Olipas hieno juttu!

Lonkkatuloksiin oli myös muutosta tullut, A/B olikin muuttunut B/Bksi. Harmi. Mutta lonkkatulos on vähemmän huolestuttava kuin kyynärien vaurio olisi, onhan koiran painosta yli puolet juuri eturaajojen päällä. Eturaajat ovat myös hypyissä enemmän alttiina kuin takaraajat.
Tosin tiedän kyllä koiria, jotka elävät ykkösen kyynärillä ihan normaalia elämää ja hyväksytäänhän ykköskyynär jalostukseenkin.

***

Kuvitetaanpa juttu lopuksi jollain ihan muulla kuin lonkkamaljoilla ja kyynärnivelillä. Nimittäin muutama kännykkäräpsy perjantain lenkin varrelta. Olin perjantain lomalla ja tehtiinkin sitten oikein monen tunnin lenkki kotikulmia kierrellen ristiin ja rastiin. 
Liikunnan lisäksi rasvattiin lenkillä vähän aivosolujakin; Wiimalla kun on juoksut, niin ollaan jouduttu pysymään pois rallytoko-areenoilta ja muista koiramaisista paikoista, joten ällihommia pitää kehitellä itse =)


Ensin pysähdyttiin hiekkakentälle vähän 'omatoimi-tokoilemaan'.Ja sitten loikittiin kaikkien mahdollisten erilaisten alustojen päälle, kuten näiden penkkien ja alla pöydän. 
Kaikki alustat on Wiimalle pääsääntöisesti jees, paitsi sellaista "rautalanka-alustaa" (tiedättehän, usein mm. porrasmateriaali, ristikkäin meneviä rautalankoja joiden läpi näkee maahan asti) Wiima vähän vierasti. Tuli kyllä alustalle, mutta olemuksesta näin, ettei ollut ihan turvallinen olo. 
Ja kaipa sellainen tuntuu tassunkin alla ikävältä. Mutta tulipahan kokeiltua sellaistakin.

4 kommenttia:

 1. Hirmuisesti onnea puhtaista kyynäristä!!!!! Ja ei noi lonkatkaan pahat ole, ei varmasti tule haittaamaan millään tavalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Joo, olin tosi huojentunut. Lonkkien B ei tunnu ollenkaan niin kurjalta. Mutta hyvä että tuli kuvattua, niin tiedän pitää Wimpulan timminä läpi iän enkä päästä pullistumaan. Sillä lailla uskon että lonkista "päästään".
   Kiitos onnitteluista, tulin kyllä tosi iloiseksi!

   Poista
 2. Onnittelut hienoista terveystuloksista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos onnitteluista! Oli kyllä oikein mukavaa luettavaa tuo virallinen lausunto - verrattuna siihen mitä odotin =)
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku