lauantai 30. marraskuuta 2013

Kevyttä rallytokoa :)

Rallytoko on siitä mainio harrastus, että sitä voi treenata ohjatuilla tunneilla, mutta sitä voi yhtä hyvin harjoittaa siellä missä sattuu olemaan. Tässä ollaan pysähdytty lenkin varrella yhdelle hiekkakentälle ja harjoiteltiin paria rallyn perusliikettä, eli mm. sivuilla (molemmilla) kulkemista ja puolenvaihtoja.
Puolenvaihdot takakautta sujuu meillä aika hyvin, mutta etukautta tehdyt puolenvaihdot on tuollaisia hassuja loikkauksia kuin filmillä näkyy :D

Olin itse alunperin ajatellut että Wiimalla on vain kiire vaihtaessaan puolta edessäni, onhan sillä suurentunut riski jäädä tallomakseni kun itse marssin samalla eteenpäin :) 
Mutta sain hyvän vinkin kouluttaja Eve Varjolta, että asia näyttäisi silti ennemmin liittyvän kontaktin pitoon; Wiima ei voi mielestään mennä edestäni pylly minua päin, koska silloin kontakti katkeaa.
Ja nyt kun katson filmiä tämä ajatus mielessäni, niin alan kallistua samaan johtopäätökseen.

Ihan filmin lopussa on Wiiman maahanmeno ja kiertäessäni sen taa, alkaa Wiiman pää ja katse seilata. Ajattelin ensin että se liittyy ohikulkeviin ihmisiin ja keskittymisen herpaantumiseen, mutta tuon Even kommentin jälkeen tajuan että siinäkin Wiimalla on vain vaikeaa sen yrittäessä ennakoida miltä puolelta ilmestyn. Eli liittyisi kontaktin pitoon sekin omituiselta näyttävä liikehdintä, ehkä?! :)Paljon on hiomista menossamme vielä; käännökset tiiviimmiksi, peruutusaskeleet (filmillä mm vasemmalle käännöksissä kun Wiima on sivulla) luontevammiksi, etupuolenvaihdot jne jne..
Mutta ehkä rallytokon pääasia ja tavoite ohjaajan ja koiran iloisesta yhteistyöstä enimmäkseen kuitenkin täyttyy, sillä Wiima silminnähden tykkää tekemisestä ja on välillä lähes puhjeta liitoksistaan :) Ja niin tykkään tällaisesta puuhasta minäkin!

6 kommenttia:

 1. Ihana, reipas ja taitava Wiima! Munkin mielestä tuo makuulla päänkääntely on nimenomaan katsekontaktin hakemista, eli Wiima vähän arpoo, miltä puolelta menet ja minne puolen jäät. Hankalemmissa liikkeiden kohdissa voi olla hyödyksi hidastaa/lyhentää alkuun omia askeleitaan, niin helpottaa koiran mukana pysymystä ja hoksaamista. Mutta tosi kivalta näytti. :)

  VastaaPoista
 2. Heippa, kiitos kivasta kehukommentista ja vinkistä! :)
  On kyllä kovasti itselle hyödyksikin kun toisinaan tulee filmanneeksi näitä harrastustouhuja. Näkee sellaista mitä ei siinä tehdessä näe, ja vielä kun saapi sitten näitä vinkkikommentteja, niin filmistä oli paljon hyötyä.
  Esim juuri tuon 'korostuneen' kontaktinpidon syynä noihin Wiiman loikkiin (etupuolenvaihdoissa) ja päänkääntelyihin tajusin vasta filmiä katsomalla (ja erään katsojan ensin vinkattua että siitä voisi olla kyse). Niin sitä asiat aukenevat :)

  VastaaPoista
 3. Oijn va ni e hurttiga, vi har haft ett sånt skede med Udo att han har varken öron ell ögon.. säkert det här tonårskrisen, vi måste riktigt ta i med hårdhanskarna för att han ska lyda, det hör väl till lapphundsrasen envis som man är, ibland tycker jag att han förstår och lyder bra men lite vad man släpper taget så har han glömt alt...;)
  men jag har varit jätte nöjd med rasen och till sin ålder lyder han jätte bra..:)
  Glad självständighetsdag!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej Iika! Är inte våra hundar ca lika gamla? Jag har märkt att Wiima kanske också har lite tonårskris på gång, hon tycks testa ibland lite grann om jag faktiskt menar det som jag säger :)
   Och sk hepuliattacker har hon mittiallt fått mera nu på sistone än tidigare. Men det hör väl till uppväxten och försvinner med åldern.
   Kram till Udo, ha det bra!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Jepp par månaders ålderskillna har dom, kram åt Wiima oxo.

   Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku