keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Tihku on tullut kotiin!


Saanko esitell√§: Tihku ūüíó

Odotettu perheenlisäyksemme nimeltään Tihku saapui tapaninpäivänä. Tai ei varsinaisesti "saapunut" vaan noudimme Seinäjoelta. Olimme kasvattajan kanssa sopineet, että tupsahdamme hänen ovelleen kymmeneltä aamulla. Aika oli mitä mainioin, sillä siten saisimme pennun kanssa ajaa valoisaan aikaan kotiinpäin. Mutta toki se tarkoitti, että lähtö oli aikainen - startti jo puoli kuudelta!

Pikkumies matkusti kotimatkan takapenkillä vuorotellen sylissäni ja kevythäkissä. Alkumatkasta itketti ja ulvotutti, mutta kun oli sammunut ekoihin nokosiin, niin siitä herättyään, matka jatkui rauhallisemmissa merkeissä ja pikkukaveri tuntui jopa viihtyvän sylissäni.Kotona odotti Wiima ja poikamme. Wiimalle tilanne oli jonkinmoinen järkytys - ensimmäisenä iltana Wiima ei aluksi edes nähnyt pentua vaan katsoi aina pennusta poispäin. Kun osuivat vastakkain, niin Wiima väisti pentua.
Tätä totuudelta silmien sulkemista ei kestänyt pitkään kun Wiima alkoikin jo vahtia - ihan kaikkea! Kaikki mikä oli lattialla, oli Wiiman. Jopa joulusta jäänyt pahvinen pakkauspaketti, jolla muori itse ei ollut koskaan vaivautunut leikkimään, olikin nyt niin tärkeä, ettei pentukaan saisi siihen koskea.
Wiima murisi niin ik√§v√§sti, ett√§ pidimme koirat entist√§ tarkemmassa valvonnassa ja Wiimalle tehtiin paikka, jonne se sai halutessaan vet√§yty√§ rauhaan. 

Wiima-muru ūüíó

Tilanne onneksi alkoi muuttua, kun asiat saivat Wiiman p√§√§ss√§ kypsy√§. Ensin alkoi ulkona n√§ky√§ pient√§ leikinyrityst√§, jo Tihkun tulosta seuraavana iltana, mutta sis√§ll√§ oli viel√§ v√§h√§n vaikeaa. Ja nyt kun kirjoittelen t√§t√§ 30.12. niin leikit ovat vapautuneemmat ja mieheni oli n√§hnyt Wiiman jopa tuovan keppi√§ Tihkun eteen ja ottavan pari peruutusaskelta kuin kertoen, ett√§ t√§√§ on sinulle. Ja juuri t√§ll√§ hetkell√§ ne vet√§v√§t nokosia rinnakkain ūüíó.

Wiima ja Tihku odottelevat aamiaistarjoilua 


En vielä jätä Wiimaa ja Tihkua olemaan yhdessä valvomatta, joskus sitten keväämmällä katsotaan millainen suhde niille on kehittynyt ja Tihkukin on sitten saanut enemmän kokoa. Mutta olen nyt hyvillä mielin, että kyllä niistä parivaljakko tulee, kunhan aika kuluu, vaikka alku olikin jännittävä.
Ja Wiimahan kyll√§ toipui j√§rkytyksest√§√§n varsin nopeasti, parissa p√§iv√§ss√§! Meillä on Tihkun kanssa vasta lyhyen matkaa yhteistä taivalta, mutta joitakin huomioita olen sen luonteesta jo ehtinyt tehdä:

Tihku on rohkea ja tasainen koira. Vielä ei ole tullut eteen mitään, jota se olisi säikähtänyt. Eteen on kuitenkin ehtinyt tulla kovaäänistä hiustenkuivainta, imuria ja rämiseviä uunipeltejä.
Uunipeltien kanssa tulinkin r√§mistelleeksi oikein kunnolla, kun pudotin pellin toisten peltien p√§√§lle ja pellit r√§misiv√§t kuin tuomiop√§iv√§n√§! Tihku istui vieress√§ni rauhallisena, eik√§ √§√§nest√§ h√§t√§√§ntynyt. Katseli vaan rauhassa tuhtaamistani peltien kanssa. Melkein luulisin, ett√§ se on kuuro, ellen olisi huomannut, ett√§ kiinnostavat √§√§net pentunen kyll√§ kuulee ūüėÄ.

Tihku vaikuttaa myös varsin ihmissosiaaliselta. Hän ottaa kontaktia ihan omaehtoisesti, ja tutustuu mielellään vieraisiinkin ihmisiin yhtään jännittämättä. Hän viihtyy oikein hyvin myös sylissä, mikä ei ole ollenkaan Wiiman juttu.Tihku heräilee yöuniltaan makkarin nurkassa.

Y√∂t on loppujen lopuksi varmaan sujuneet niin hyvin kuin ne ylip√§√§t√§√§n t√§ss√§ tilanteessa voivat sujua .ūüėÖ. Ekana y√∂n√§ Tihkua itketti. Kyll√§ h√§n nukkuikin, mutta p√§√§osin itki ja vaelteli pitkin lattioita.
Mutta nyt Tihku on nukkunut kotona jo ("jo" ūüėÄ) nelj√§ y√∂t√§ ja pari viimeist√§ on mennyt mielest√§ni jo oikein hyvin:
Tihku rauhoittuu y√∂lle heti kun valot sammutetaan ja nukahtaa. H√§n edelleen her√§ilee useamman kertaa y√∂ss√§ ja tulee tarkistamaan ollaanko viel√§ s√§ngyss√§. Mutta kun ojennan k√§teni s√§ngyst√§ ja sanon, ett√§ "Mammi mammi Tihku", niin pikkumies tepsuttaa takaisin petiins√§ (useimmiten ūüėĀ). 
Fiksu poika ūüėć. Tihku se on myös löytänyt ihan omat petinsä, vaikka ihan oikeastikin koirille tarkoitettuja alustoja olisi tarjolla. Yläkuvassa vanha laukkuni, joka ei ollut nukkuma-alustaksi tarkoitettu, mutta sellainen siitä nyt tuli ja sitä saa myös luvalla vähän järsiä.
Alakuvassa puolestaan pariton tyynyliina, jonka heppu sai käsiinsä, ja nythän se sitten on hänen.
Kaipa se on uskottava, että koiruus tietää paremmin ja nämä toimivat paremmin kuin eläintarvikekaupan alustat :D.
Tihku p√§hkin√§nkuoressa: rohkea, utelias, avoin ja fiksu poika. Hoksottimet kohdillaan, eli oppii nopeasti. Toivottavasti osataan kasvattaa h√§nest√§ hieno mies, sill√§ potentiaalia on ūüíó


4 kommenttia:

 1. Tervetuloa blogiin, Tihku! :)
  Täällä jo ehkä vähän odoteltiinkin tilannekatsausta. :D Kuulostaa oikein mainiolta poikaselta! Varsinkin tuo äänien sietäminen ja sosiaalisuus ovat hyviä merkkejä. :)
  Wiimalle on ollut varmaan aika järkytys pennun saapuminen sen rauhalliseen yhden koiran aikuiselämään, mutta kuulostaa, että Wiimakin huomaa nopeasti laumatoverin tuoman ilon. :) Ninnin saapuessa Lucy ja Roosa eivät ottaneet siihen kontaktia moneen päivään ja vain Roni leikki pennun kanssa. Vasta kun me lähdimme pois, oli Roosa ottanut asiakseen tutustua pentuun ja pian niistäkin tuli ylimmät ystävykset.
  Tihkun ilmeet ovat niin tutun näköisiä ja lapinkoirapentujen kohtuuttoman suuret tassut ovat todella söpöt! <3 Onnea yhteiseloonne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan tervetulleeksi toivotuksista :). Saattaa olla, että blogin nimenmuutosta pitäisi alkaa pohtia, kun hännänheiluttajia onkin nyt yhtäkkiä kaksi :) .

   Wiimalle tosiaan oli aika järkytys kun sen rauhalliseen arkeen tupsahti tuollainen riiviö. Ulkona on Wiima jo itse pyytämässä pikkuveljeä leikkiin, mutta sisälläjoudun kyllä vielä valvomaan - etenkin kun pikkuveijarin hampaita kutittelee ja tarjoan sille luun kaluttavaksi, niin Wiima on siinä hämmästelemässä, että eikö se ollutkaan hänen (ja vaikka hänkin saa, niin hänen on nopeammin loppu :D). Eli nuo himputin resurssiasiat ne ovat, jotka hommaa hankaloittaa. Pöh :).
   Mutta toisaalta - muutama hassu päivähän tässä vasta mennyt.

   Poista
 2. Voi juku, miten ihan pieni Tihku! Onnittelut uudesta perheenjäsenestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, h√§n on tosiaan ihana❤! Hienosti on jo saanut vauhtia el√§m√§√§mme, heippa vaan tyls√§t l√∂tk√∂ttelyp√§iv√§t ūüėĄ.

   Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku