lauantai 15. syyskuuta 2012

Uudet valjaat

Ostin Wiimalle uudet valjaat. Nämä ovat nimeltään VGWvaljaat, kirjainyhdistelmä tulee sanoista Very Good Walking. Ne ovat ergonomiset, kiristämättömät, pehmustetut sekä lisäksi ns. antivetovaljaat, eli tekevät vetämisen koiralle lähes mahdottomaksi luonnollisin, hellävaraisin keinoin: koiran vetäessä painopiste muuttuu ja se kääntyy tällöin automaattisesti puolivoltin kohti omistajaa :) Tämä aiheutuu käytännössä siitä, että hihnan kiinnityspaikka ei ole niskassa tai selässä vaan edessä, keskellä rintaa.

Wiima kyllä kävelee itse asiassa varsin kauniisti. Hihnalenkillä hihna on lähes aina löysä. Se kiristyy vain kun toisia koiria tulee vastaan ja niistäkin tilanteista Wimppu suoriutuu paljon hienommin kuin jokin aika sitten.
On ollut hauskaa huomata että edistystä tapahtuu silläkin rintamalla :)

Mutta olin jonkin aikaa ajatellut valjaiden hankkimista sille, ihan vaan siksi että valjaat ajatuksena tuntuu kivammalta kuin kaulan ympärillä oleva panta. Sitten kuulin näistä VGW-valjaista pentukurssilla ja tein hankinnan.

Wiima on nyt käyttänyt niitä viikon ja vaikuttaa siltä, että lenkkeily olisi vielä entisestäänkin rauhoittunut, mutta en ole varma, koska aika hienosti - kuten todettua - se kulki ennenkin. Siitä olen joka tapauksessa varma ja vakuuttunut, että valjaat istuvat sille kuin hansikas, eli eivät kiristä mistään eikä se tunnu edes huomaavan niitä, alussakaan, niin iloinen ja reipas se oli heti jo eka lenkillä niiden kanssa. Eli tyytyväisiä ollaan ja hyvin toimii.

Joten tiedoksi vaan tällainenkin mahdollisuus sinulle, jonka koiralla on veto-ongelma. Kannattaa kokeilla VGW-valjaita.

Valjaiden oikea paikka selkäpuolella on niskassa lapaluiden edessä, kuten kuvissa ja ne kiinnitetään pikalukolla. Rinnassa on rengas jossa remmit yhdistyvät ja hihna on kiinni tässä renkaassa.
Otin Wiimasta lenkillä muutaman kuvan valjaissa, alla:





Wiima tarkkailee harakkaa niin keskittynesti että on ihan patsaaksi jähmettynyt =)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku