lauantai 19. tammikuuta 2013

Pakkasen puremat

Lauantaiaamuna kun avasimme silmämme näytti mittari täällä Suomen lounaiskulmallakin -27 astetta. Huh, käsittämätöntä! Wiima typykkä kävi pihalla aamupissalla, mutta päin vastoin kuin yleensä, jolloin se usein jää ulos touhuamaan ja ihmettelemään maailman menoa tai toisinaan torkkumaan, mutta tänään se pyysikin varsin nopeasti sisään pääsyä. Ei miellyttänyt nämä astelukemat siis edes lapinkoiraa. Sen verran paksun turkin pimu on kylläkin nyt kasvattanut, että uskon kylmän tunkeneen hauvan sisuskaluihin tassujen kautta.
Niinpä laiskottelimme tuvan lämmössä aamupäivän:


Ja vähän aikaa kun maltettiin pakkasen lauhtumista odotella - niin olivat sääennusteet luvanneet - keli lauhtuikin mukavaksi ulkoilupäiväksi, aurinkokin taisi jo vähän lämmittää.
Jäihän mittari sentään reilusti siniselle (-17 ) vielä päivällä, mutta se ei tuntunut aamujärkytyksen jälkeen enää miltään ja Wiimakin astui uudella innolla pihavahdin tehtäviinsä:


Wiiman partioidessa portilla ja oven edessä valmiina pussaamaan kaikkia tulijoita, minä ja isäntä pakkasimme itsemme sillä aikaa toppa-asuihin ja lähdimme sitten koko konkkaronkka metsään. Lumi narisi ihanasti jalkojen alla. Aurinko paistoi ja kuura kimmelsi kaikkialla auringonsäteiden osuessa.
Vastavaloon kuvatessa tuli valokuvaan erilaisia sävyjä ^

Wiima on bongannut hiihtäjän (ylävasen). Hetken jo pelkäsin että se lähtee morjestamaan, mutta kiltisti typykkä pysyi luonamme.

Juoksemisen riemua! Wiima vetää kierroksen pellolla saatuaan jännittävän vainun.
Vauhdikas luoksetulokin filmille tallentui :)
Filmi (youtube)

^ Ja koiratko ei muka osaa hymyillä?? :)  Suunnanvaihto vauhdissa :)

Korpikuusen kannon alla on Mörri Möykyn kolo - taisi olla vielä tuoksukin jäljellä.


Jää tekee kauniita kuvioita

Typykkä ryhdikkäänä

"Kiitos mielenkiinnosta", sanoo Wiima!


3 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia täällä taas. :) Saiva haluaa lähettää terkkuja Wiimalle, että kyllä sitä iän myötä tarkenee -30 asteessakin käpertyä pihalle kiepille, eikä sisälle huvittaisi tulla. ;)

  VastaaPoista
 2. Voi että, hienoja kuvia ja tunnelmia! Wiima on tosi kaunis. Tykkään tosi paljon erityisesti tuosta Wiiman sivuprofiilista, kun se on jotenkin niin paimensukuisen näköinen.

  VastaaPoista
 3. Heippa teille molemmille ja kiitos mukavista kommenteista! Voit Saiva olla oikeassa - ehkäpäs minun turkkini ei olekaan 9 kuisena vielä ihan täydellisessä kuosissaan, mitä sen lämmittävyyteen tulee. 'Huippu-uutinen' miettii Wiima, isona tyttönä ei sitten enää palella :)

  Kiitos Elina kehuista! Lapinkoira on siitä ihana rotu monimuotoisuutensa ansiosta, että ikään kuin 'jokaiselle jotain' ja ne on kaikki ihania mussukoita! Mutta Wiima on meidänkin mielestä (erittäin puolueellinen mielipide :)) maailman kaunein koira :)

  VastaaPoista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku