maanantai 5. toukokuuta 2014

Ja taas meillä juostaan!

Wiima -tylleröinen aloitti neljännet juoksunsa pari päivää sitten perjantaina, 2.5.2014.
Juoksurytmi näyttää vakiintuneen tuohon n. 5-6 kk:n väliin;
ekat juoksut tulivat 12_2012
tokat juoksut 5_2013
kolmannet 11_2013 ja nyt siis nämä
neljännet, 05_2014.

Juoksut ne eivät koskaan tunnu tulevan oikeaan aikaan. Tai riippuu miltä kantilta katsoo, eipähän venyneet ainakaan juhannukseen, jolloin vieraaksemme saapuu pari leikkaamatonta urosta! Siitäpä olisi ollut leikki kaukana - ja mahdollisesti seurauksena söpöläisiä sitten parin kuukauden päästä :)
Joten ihan hyvä, mutta nyt joudumme pidättäytymään viikottaisesta rally-tokosta, ja se vähän harmittaa.


Tänään lenkkeilimme Lenholman luontopoluilla (Parainen). Olikin kiva reitti; tammilehto ja hakalaidun -maastoa, maa täynnään valkovuokkoja ja lintujen laulua konsertiksi asti. Myös kurkien töräytyksiä kuului tuon tuosta, muttemme nähneet niitä kuitenkaan.
Sen sijaan näimme kansallislintujamme laulujoutsenia, mikä oli hauskaa, sillä ne ovat varsin harvinaisia täällä. Meidän kulmilla kun tapaa enimmäkseen tuota kyhmynokkaista versiota joutsenesta.

Taivaalla oli varsin komeat pilvet koko ajan, mutta vain yksi ropsaus niistä tuli. Kotiin päästyämme sen sijaan tuli hetken aikaa rakeita!


Lintutorni, johon tietenkin kiivettiin tähystämään.

Laulujoutsenparvi oli pysähtynyt Paraisille lepäilemään ennen siirtymistään lopullisille kesäsijoilleen.

Myös Neiti Utelias kurkisteli lintutornin aukosta maisemia =), mutta...

..enimmäkseen neidin oleminen lintutornissa näytti tältä; korvat mielenosoituksellisesti lerpallaan se odotteli, että jatkaisimme matkaa.
Ja kyllähän me sitten jatkoimmekin:


Valkovuokkoja oli kaikkialla!

Myöskin närhiä oli kaikkialla! Taikka sitten tämä yksi ja sama hemmo seurasi meitä kaikkialle.
Mutta mille vaan oksalle katsoin kulkiessani, kökötti siellä oksalla närhi! :)


 Pari metsäkaurista oli päiväkävelyllä samaan aikaan. Wiimakin huomasi sarvipäät ja olisi mielellään lähtenyt morjestamaan niitä. Mutta kytkettynä typykän sen suuntaiset aikeet karisivat.

Voi että oli nättiä. Ja nuo tummanpuhuvat pilvet vain korostivat värejä.


Ja koska pysähtelimme valokuvaamisen vuoksi tuon tuosta, niin olihan Wiimallekin suotava hampaiden terotustauko ja näin antaumuksella sitä sitten teroiteltiin - valkovuokkopedillä  :)

Mukavaa toukokuun alkua itse kullekin!


4 kommenttia:

 1. Oi kun kaunista luontoa ja sievää Wiimaa! - Ja pöksykuvallakin pääsisi varmaan mannekiiniksi johonkin!!

  VastaaPoista
 2. Heipparallaa Sirpa! Kiitos! Olikin tosi kaunista tuolla Lenholmassa vuokkojen kukkiessa :)
  Wiimalle taitaa riittää (jos siltä kysyttäisiin) poseeraaminen minun kameralleni - ja siinäkin on joskus typykän mielestä vähän liikaa =)

  VastaaPoista
 3. Varsin tyylikkäät pöksyt Wiimalla!! ;D Ja tuolla Lenholmassa näyttää niin kauniilta, että pitäisi joskus käväistä siellä itekin!! Kiitos "vinkistä" ;) Muuten ei tuo varmaan ole se lenkkireitti, jonka meinasit vetää meidän lappalaisporukalle??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Katja! Wiima kiittää, nuo on tosiaan vähän tuollaiset kultaan ja pronssiin vivahtavat pökät ja sopivat oikein hyvin, kun Wiima on juoksuhöyryissä vähän sellainen kuningatar, rasavilli-geeni vaikenee aina juostessa =)
   Hyvä kun kysyit tuota lenkkiä Katja, nimittäin minun piti lisätä tekstiin yksi juttu, mutta olen näköjään unohtanut.
   > Tuonne Lenholmaan kun ei saa mennä koiran kanssa - tulin siis tehneeksi rikoksen: Paraisten nettisivulla kehotettiin vain pitämään koira kytkettynä, mutta sitten paikan päällä näin kyltissä sanottavan että koirat ei ole sinne ollenkaan tervetulleita, liittyen Lenholman ainutlaatuisuuteen ja sen hoitosuunnitelmaan.
   Minun pitääkin kirjoittaa siitä vielä oheen teksti etten tullut vahingossa vinkanneeksi patikkakohdetta kellekään.
   Se retki jota meille olen suunnitellut on Sattmarkin luontopolku. Se olisi kiva kiertää porukalla. Mutta täytyy sopia uudesta päivästä sillä minulle tuli este suunniteltuun päivään plus että meillä on nuo juoksut nyt. Ollaan kuulolla =)

   Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku