tiistai 17. joulukuuta 2019

Valofestarit ja koirien valokulkue

Täällä kotikaupungissani on kolmatta vuotta pimeimpään marraskuiseen aikaan juhlittu LuxArchipelago-valofestivaaleja. Silloin kaupunkiin syttyy erilaisia valotaideteoksia - toiset nimekkäiden taiteilijoiden ja toiset yhdistysten tai koulujen, kerhojen tms toimijoiden toimesta.

Täkäläinen koirayhdistys on myös osallistunut valofestareille kaikkina kolmena vuotena järjestämällä koirien valokulkueen, Dog People Go LUX, jonne kaikki kaupungin koiraväki on kutsuttuna, ei siis vain koirayhdistyksen jäsenet.

Tapahtuma on ollut suosittu, vuosittain n 50 koiraa perheineen pukeutuu heijastmiin ja valoihin ja tulevat kanssamme kaupungin läpi vaeltavaan kulkueeseen. Itse olen vuosittain ollut koirayhdistyksen puolella järjestäjänä, joskin tänä vuonna vain osittain, koska luovuin hallituspaikasta ja jatkan 'aktiivijäsenenä'.

Tänä vuonna saimme taas vetoapua hevosvoimista. Se tuo kulkueeseen juhlallisuutta! 
Hevoset olivat mukana myös ensimmäisenä vuotena, mutta viime vuonna he pitivät paussia.

Lopuksi kokoonnuimme yhteiskuvaan, mutta eihän siitä mitään tullut. Tai siis tuli hyvinkin, mutta emme mahtuneet yhteen kuvaan. Tässä siis pari yhteiskuvaa kulkueen osanottajista :) .
Ja tähän viimeiseen kuvaan pääsi sitten jo Wiimakin, hän rassukka kun joutui kanssani valokuvaajan hommiin, eikä päässyt kulkemaan koko matkaa kulkueen mukana. 

Koirien valokulkue on mielestäni kiva perinne, sellaiseksi sitä kai voi jo kutsua kun se kolmatta kertaa järjestettiin. Toivon, että se saa jatkoa tulevinakin vuosina, koska se kivasti yhdistää kaupungin koiraihmisiä, niin harrastus- kuin 'perhekoiraihmisiä' (vähän hassu sana, mutta ymmärrät mitä tarkoitan).
Ja yhdistyksemme on aina painottanut hauskan kokemuksen lisäksi turvallisuutta, eli liikenteessä näkymistä. Koiraväki, jos ketkä, liikumme ulkona myös pimeään aikaan ja silloin on todella tärkeää huolehtia niin omasta kuin koiransa näkyvyydestä, eli varmistathan sinäkin, että heijastimet ja valot tulee puettua päälle uloslähtiessä.

****

Tässä vielä pari kuvaa eilisillalta, sama aihe, eli näkyvyys. Kuvissa Wiima ja mieheni. Kyllä näkyy 😊 :

4 kommenttia:

 1. Kiva idea kyllä tuo valokulkue ja mukava, että kerää myös runsaasti osallistujia mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, samaa mieltä - tosi kiva tapahtuma! Ja parasta on, että tapahtuma kerää yhteen kaikenlaisia koiranomistajia, ei vain niitä tuttuja koiraharrastuksista :).

   Poista
 2. Onpa mukava tapahtuma! Hyvin näkyvät koirat ja ihmiset. Ja hevosetkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juu, niin minunkin mielestäni. Ja erityisen hauskaa on, että monet panostavat vähän extraa kun on kerran valofestarit ja ripustavat valoja ylleen ja koiriinsa. Aina korostamme myös liikenneturvaa - tottakai :) !

   Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku