sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Tihkun mittarissa 20 viikkoa ūüėć ja kiva Turku-reissu!

Tihku täytti edellispäivänä perjantaina 26.3. jo 20 viikkoa! En varsinaisesti laske viikkoja enää, vaan kuukausia (4,5 kk), mutta Tihkun veljen instapäivitys herätti minut tasalukuun.

Tihkusta 20-viikkoispäivänä perjantaina otettu valokuva

20 viikkoa ollaan siis ehditty toisiimme tutustua ja Tihku on osoittautunut oikein kivaksi veijariksi. Ja aivan erilaiseksi kuin Wiima :).

Wiima on introvertti, joka on aina l√§hist√∂ll√§, mutta ei ikin√§ pyri syliin eik√§ ja rapsutuksiakin siet√§√§ vain rajaansa asti. Tervehtii vieraat iloisesti, mutta sitten vet√§ytyy l√§hist√∂lle tarkkailuasemiin.  Treenikentill√§ taputtelemaan ryhtyminen on l√§hes rangaistus.  

Tihku taas on extrovertin perikuva! H√§n rakastaa kaikkia, pussailee ja tunkee syliin. On j√§nn√§√§ seurata, mit√§ ik√§ ja kehitys tekee extroverttiydelle - s√§ilyyk√∂ se vai v√§heneek√∂. Kun istun koneella, haluaa Tihkunen olla l√§hell√§ ja voi nukahtaa jalalleni. Massurapsutukset on parasta. H√§nell√§ ei ole v√§li√§ miss√§ asennossa h√§n on, sel√§ll√§√§n, vatsallaan tai vaikka yl√∂salaisin, kun taas Wiiman nukkuma-asento on massu- tai kylkiasento, tai hurjimmillaan kieppi.

Wiiman ja Tihkun suhteessa introverttiys ja extroverttiys tarkoittaa sitä, että Tihku tunkee Wiiman lähelle, jolloin Wiiman pitää vähän kääntyä, ettei kakru ole ihan iholla :D

Wiimasta ja Tihkusta ei oikein toistaiseksi saa rinta rinnan -kuvia, koska vaikka ohjaan heidät rinnakkain istumaan, on Wiiman aina hieman siirryttävä, niin että näkisi mitä se pikkuveli keksii.
Se varmasti muuttuu kun Tihkukin kasvaa ja tulee Wiiman mielestä ennustettavammaksi.
T√§ss√§ kohtaa on p√§√§asia, ett√§ kaikilla on hyv√§ olla ❤.


20-viikkoisena Tihku
- on sylikoira
- on aamuntorkku, jos vaan pääsee aamutuimaan pissille, niin uni jatkuu
- on kantajakoira, noutajan sukua
- on vieteri, joka lentää ja loikkii ajatustakin nopeammin ja korkeammalle
- akrobaatti, joka taiteilee kaikilla keikkuvilla ja rämisevilläkin alustoilla
- aina liikkeessä, valpas ja rauhoittuminen voi välillä olla vaikeaa
- ei pane pahakseen suihkussakäyntiä
 on 11,1 kg painoinen sutjakka kaveri, paino tuli mitattua "juhlap√§iv√§√§" edellisen√§ p√§iv√§n√§ el√§intarvikeliikkeen vaa'assa
- sporttiturkki on alkanut tuuheutua
- nosti jalkaa pissiessään eka kertaa! Juuri 20-viikkoispäivänään perjantaina!
Mutta luulen sen olleen vahinko, sillä sen yhden kerran jälkeen en ole taas moista nähnyt. Olisihan se vähän aikaista?


Emännän etäpäivän lounashetkeen kuuluu useimmiten pikku lenkki koirojen kanssa. Etätyön parhaita puolia!
Kivaa koirille, mutta hyväksi myös itselle!


Turku-reissu


Torstai-iltana oli is√§nn√§ll√§ puuhaa ja toisaalta Tihkun sapuska oli loppumassa, ja sit√§ piti saada lis√§√§. Mietin ja fundeerasin miten hoitaisin iltaulkoilut ja kekkasin sitten pakata molemmat koirot autoon ja l√§hdettiin huristamaan kohti Turkua. Olin v√§h√§n j√§nnittynyt, miten selvi√§mme, kun vaikka olen kulkenut koirien kanssa yhteislenkeill√§, niin vilkas kaupunkimilj√∂√∂ olisi uusi kokemus. 

Ensin poikettiin hakemaan Tihkun ruoka (my√∂s punnitsin Tihkun) ja sitten ajettiin auto Turun Virastotalon parkkipaikalle, ja l√§hdettiin k√§velylle. Kiersimme kivan lenkin joenrantaa pitkin, kaupunkilautta F√∂rill√§ ajelimme Aurajoen toiselle puolelle. Jatkoimme matkaa alajuoksulle p√§in, kunnes teimme kurvin ja kiersimme toista reitti√§ takaisin F√∂rille p√§√§st√§ksemme taas joen yli ja sitten keksimmekin viel√§ kiert√§√§ Turun Urheilupuiston reittien kautta takaisin autolle. 

Aurajoen rannalla

Jokilautta Förin kyydissä, Tihkun eka risteily.
Ilmeest√§√§n huolimatta h√§n ei j√§nnit√§nyt kolinaa tai keinumista, vaan ilme kertoo innosta olla valokuvattavana ūüėÄ

T√§ll√§ retkell√§ taas tajuntaani tunkeutui luottokoira Wiiman osaaminen. Kyll√§h√§n min√§ tied√§n, ett√§ h√§n on fiksu, mutta nyt oli kuin h√§n olisi ymm√§rt√§nyt, ett√§ em√§nn√§ll√§ on v√§h√§n k√§det t√§ynn√§ pennun kanssa. Wiiman hihna ei luultavasti kiristynyt kertaakaan koko matkan aikana, ja h√§n k√§veli vieress√§ni kuin olisi liimattu siihen. En joutunut h√§nen kanssaan neuvottelemaan edes kohdatessamme toisia koiria, jotka h√§n sent√§√§n yleens√§ huomaa, vaikka p√§√§seekin niist√§ p√§√§s√§√§nt√∂isesti ihan sujuvasti ohi (paitsi omissa kortteleissa kotimme l√§hell√§ ūüėŹūüėá).
Olin Wiimasta ihan mahdottoman ylpeä ja onnellinen, koska jos vanhempikin koira olisi samanlainen ohjus kuin pentu on, niin olisi vaikea lähteä sellaisen parivaljakon kanssa ihmisten ilmoille. Niin ja Tihkunkin osalta on vielä todettava, että hänelläkin on hienosti taidot kehittyneet, joskin yhteislenkit on edelleen aina vähän touhukkaampia. Tihku oli muutenkin oikein pätevä pentunen reissussa, odotti kun piti odotella, oli paikallaan kun piti olla paikallaan ja muutenkin oikein mussukka <3.
Eik√§ 4 kuukauden ik√§iselt√§ pennulta enemp√§√§ osaamista voi odottaakaan ūüėä.


Ihmiset ovat hauskoja - suomalaiset ovat vaiteliasta kansaa, mutta kun liikkuu koiran kanssa, ottavat ihmiset spontaanisti yhteytt√§. Joku tuli luoksemme kauempaa ja sanoi, ett√§ "piti tulla katsomaan kun oli niin kauniita koiria, ja ett√§ olisiko ehk√§ lapinkoiria". Toinen kyseli koirien nimi√§ ja esitti arvelunsa, ett√§ kolmas koirani olisi ehk√§ Usva :D. Kolmas kertoi n√§hneens√§ jo kaukaa, ett√§ Tihku oli pentu ja joku halusi kertoa, ett√§ heill√§kin on lapinkoira tai, ett√§ mummillakin oli. Se on oikeastaan hauskaa, ett√§ tulee sellaista sananpartta vieraidenkin ihmisten kanssa.  Eritoten n√§in korona-aikana kun sosiaaliset kontaktit ovat nollassa.

Sellainen reissu se oli, oikein kiva reissu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku