perjantai 2. heinäkuuta 2021

Maalaiskoira kaupungissa ja pentuasemassa muutoksia

Yhden Turussa pidetyn kurssi-iltamme päätteeksi päätin viedä Tihkun Turun keskustaan. Siellä aina silloin tällöin koitan pennun kanssa käydä, jotta maalaiskoira saisi kokemuksia myös kaupungin vilskeestä.


Ja olinpa iloinen, että tulin menneeksi, sillä koronarajoituksia oli juuri purettu ja Turun Aurajokirannassa oli paljon kesäillasta nauttivia ihmisiä - fiksusti ryhmittäin, etäisyyksiä noudattaen, kuten tämä uusi normaali nykyisin on.

Musiikki kuului jo muutaman korttelin päähän, ja paikalle päästyäni, näin, että joessa seilasi konserttilautta edestakaisin. Toisaalta en tiedä voiko sitä musiikiksi sanoa, kun ei ollut ihan minun tyylilajia, mutta tuossa kesäillassa se ei haitannut. Kaikenlainen musiikki ja ihmisten näkeminen on juhlaa, kun sellaisesta on voinut niin vähän nauttia viime aikoina. 

Nautimme siis Tihkun kanssa kaupungin vilskeestä, kesäillasta ja iloisista, hyväntuulisista ihmisistä, niin ja siitä musiikistakin. Näin sattumoisin yhden tuttunikin!
Kävelimme ja istuimme puiston penkillä katsomassa tapahtumia ja samalla harjoiteltiin näitä koirajuttuja. Tihku osasi oikein kivasti istuskella paikallaan - ei nyt varsinaisesti rauhoittunut esimerkiksi nokosille, mutta se olisikin varmaan liikaa vaadittu tällaiselta vauvatyypiltä :). 

Jos muuten kaipaat ideaa kotimaan kesälomareissua varten, niin lämmin suositus Turulle ja sen rannoilla olevalle Turun saaristolle, esimerkiksi Paraisten saarille, tsekkaa lomavinkkinä esim Saariston Rengastie.


Ihana, kaunis, rakkain Turku <3

Taaimmaisena rokkilautta, vasemmalla tavallinen paatti ja keskellä edessä Aurajoen Låna-vene, jollaisia siis kuka tahansa voi vuokrata ja lähteä joelle risteilemään :)


Turku-visiitti oli monella tapaa onnistunut. Ensiksikin tuo tunnelma, josta nautin itsekin, mutta iloitsin kovasti myös hyväkäytöksisestä Tihkusta!
Tihkun kanssa meillä on edelleen haasteena tuo yksituumaisuus, kun Tihku helposti keskittyy ympäristöönsä enemmän kuin hihnanjatkeeseen. Välillä onnistun kutsumaan hänet omaan kuplaani, mutta sitten taas en. 
Tällä kaupunkireissulla olimme kuitenkin yhtäkkiä kuin siamilaiset kaksoset - no, vähän liioittelen :D, mutta Tihku piti tosi kivasti kontaktia, kulki lähellä hihna löysänä ja jopa haki katsekontaktia aikaajoin.
Onneksi meillä on välillä näitä onnistumisia, joita voi muistella sitten kun hommat ei suju ihan kuten toivoisin :). 


Turun linnan aukiolla iso, useamman ravintolan ulkoterassialue.


PENTUSTATUS ALKAA KARISTA
Olin Tihkun kanssa kotona muutaman päivän kahdestaan, kun isäntä ja Wiima olivat mökillä. Kun koirat sitten pienen tauon jälkeen tapasivat, oli niiden suhteelle tapahtunut jotain. Ennen eroa Wiima ei ollut juuri Tihkua komennellut, ehkä hieman yritti, mutta se ei oikein toiminut. Olin jo ehtinyt hämmästellä asiaa, kun yleensä on niin, että muorit päättää ja pojat kuuntelee.

Muutaman eropäivän jälkeen oli Tihkun (nyt 7 kk) vauvastatus muuttunut. Edelleen niiden leikki oli samannäköistä ja Tihku saa viedä lelun Wiiman suusta (ja myös vie!), mutta kaikissa Wiiman mielestä oikeasti tärkeissä asioissa hän sanoo nyt eri tavalla ja näimme jopa sellaisen ihmeellisyyden, ettei Tihku oikein kunnioituksestaan meinannut uskaltaa ohittaa edessään makaavaa Wiimaa, ja piti ihan ohjata hänet sieltä toiselta puolelta pois. Mitään tappelua niillä ei siis ole ollut, mutta Wiimaan on yhtäkkiä tullut auktoriteettia, jonka Tihku noteeraa.
Niitä Wiimalle tärkeitä asioita on esimerkiksi ollut se, ettei häntä saa nukkumasta häiritä. Jos Wiima on unilla ja Tihku erehtyy leikkimään liian lähellä, niin muori antaa selkeän huomautuksen. Ja vaikka Tihku saa viedä lelun Wiiman suusta viedä, niin luun kanssa sama ei onnistu, se on nyt nähty, ja Tihku kunnioittaa Wiiman mielipidettä. 


Alkaa siis oikea järjestys olla tässä meidän minikoiralaumassa. Mutta toisaalta he ovat kivasti laumautuneet, joskin Wiima on tietenkin enemmän "yksinäinen susi", kun on tottunut ainoana koirana olemaan - luulen, että Wiiman fiilikset Tihkun suhteen kulkee janalla siedettävä - ihan kiva. Kun taas Tihku melkein jumaloi Wiimaa, ja on paitsi minun ja mieheni koira, myös vähän Wiiman koira 💛😊.
2 kommenttia:

 1. Olen kuullut muiltakin ja huomannut omassakin koirakaksikossani, että ensimmäinen koira on usein ihmiskoira ja toinen on koirakoira. Ensimmäinen on siis enemmän kiintynyt ihmisiin ja pitää ihmisiä tärkeimpinä, mutta toisena taloon tulleelle on lähes yhtä tärkeä, jollei jopa joskus tärkeämpikin, se toinen koira.

  Tuosta toisen nukkumisrauhan kunnioittamisesta tuli mieleen hauska muisto, kun vanhempieni nyt jo edesmennyt Roosa-lapinkoira oli meillä kerrostalossa hoidossa. Eteiskäytävä oli aika ahdas ja mäyräkoirat olivat tottuneet nukkumaan makuuhuoneessa meidän kanssamme. Yhtenä yönä kävi niin, että Roni oli illalla jäänytkin keittiöön nukkumaan ja Roosa oli valinnut yöpaikakseen eteisen maton. Yöllä heräsin surkeaan nyyhkytykseen ja menin katsomaan, mikä oli hätänä: Roni siellä itki jumissa Roosan takana, ettei pääse makuuhuoneeseen nukkumaan, kun ei uskaltanut kävellä Roosan ohi, ettei häiritsisi ylempiarvoisensa yöunia. :D Ei auttanut kuin nostaa mäykkypoika makuuhuoneeseen, että sekin pääsi omalle paikalleen nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo "koiran koira" on kyllä jännä juttu, ja se tuli itselleni yllätyksenä. En ollut sellaista ajatellut. Minun olikin siihen aluksi vähän vaikea suhtautua, kun olin tottunut Wiiman kanssa siihen, että olen itse koiralle tärkein - ja en tarkoita mitään "jumaluuskuviota" :D tässä vaan ihan sitä, että se on jo turvallisuustekijä, että koira uskoo minua eikä tee kuten toinen koira.
   Mutta olen alkanut huomata, että kun kuukaudet tässä ovat vierineet, ja vaikkei ole vielä vuottakaan kulunut, niin kyllä se ihmiskontaktikin sitä painoarvoa on saanut.

   OLipa vaikea tilanne Ronilla <3. Juuri noin oli meilläkin, Tihkulla oli vähän surkea naama siinä tilanteessa kun ei oikein tiennyt miten olisi kuningattaren ohi mennyt, että tosiaan oli sitten itse avuksi kiirehdittävä. Jotenkin hassua, kun kuitenkin seuraavassa hetkessä hän vie lelun Wiiman suusta tai puree Wiimaa korvaan, ja sellaisesta Wiima vain "motkottaa" tai alistuu - ei ole kai sitten riittävä tärkeä juttu. Hauska seurata kahden koiran kemioita, kun eka kertaa sitä näin läheltä näen =)

   Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku