torstai 17. helmikuuta 2022

Tihku Kakolan funikulaarissa, förillä ja manikyyrissä

Nyt kun toinen käsi on operoitu, niin voi liikuttaa vain toista koiraa kerrallaan. Ja kun ekan sairauslomaviikon jälkeen uskaltauduin ulos ja koiraa taluttamaan, niin olen nyt sitten lenkit joka päivä tehnyt. Piikkikengät jalassa tietenkin, kaatuminen ei tässä tilanteessa ole vaihtoehtojen listalla. 

Yhtenä päivänä starttasin auton, ja nappasin Tihkun seikkailulle. Ensin ajoimme Mustiin ja Mirriin manikyyrille. Leikkaan toki itsekin Tihkun kynnet viikoittain tai lähes viikoittain, mutta rehellisesti sanoen, olen vähän arka noiden sen mustien kynsien kanssa, että miten paljon voi kerrallaan leikata ja leikkaan aina vain kynnen kärjen pois. Wiiman kanssa homma on niin helppo kun vaaleassa kynnessä hermo näkyy hyvin. Seuraavan koirani kanssa olentosi tarkka kynsien väristä :).
Osittain hommaan vaikuttaa se, etten mielestäni näe riittävän hyvin ja varustaudunkin aina otsalampulla ja lukulaseilla.

Kynnet kuitenkin kasvaa vähän nopeammin kuin itse niitä lyhennän, kun kerralla otan niin vähän, niin olen sitten vienyt Tihkua aina toisinaan manikyyriin tuonne Mustiin ja Mirriin. Se on teinipojalle myös hyvää käsittelyharjoitusta.

Niin mentiin tälläkin kertaa ja Tihku meni iloisesti hoitajan kanssa salonkiin. Viimeksi sain olla itse mukana, mutta nyt heillä oli koronasääntöjä taas tiukennettu, joten katselin sitten ikkunan takaa.

Toinen hoitaja leikkasi ja toinen antoi Tihkulle intialaista päähierontaa eli vähän lohdutteli. Tihku oli kuin viilipytty, mutta ei niin terhakas kuin yleensä ja korvatkin hieman alakanttiin, homma oli kuitenkin ohi muutamassa minuutissa. Kai teinipojan mieli vähän mataloitui, kun emäntäinen puuttuikin joukosta. Lisäksi teimme pienet hankinnat - ostimme kivipiiroja, ja kaksi treenilelua. 

Tämän jälkeen hyppäsimme takaisin autoon ja ajelimme Turkuun Aurajoen rantaan. Sen rantamilla teimme lenkin, kunnes sain päähäni käydä tsekkaamassa josko lähellä oleva Kakolanmäen funikulaari olisi toiminnassa :), se kun vissiin on hauskan lempinimensä "Jumikulaarin" mukaisesti välillä jumissa - no, ehkä kuitenkin enemmän silloin alussa.

Tihku funikulaarin kyydissä


Tuolta alhaalta me nousimme ylös Kakolanmäelle.
Vähän kolisi ja paukkui matkalla, mutta sellainen ei tapaa Tihkua häiritä.

Kakolanmäen funikulaari on siis rinnehissi, joka vie matkustajan ylös Kakolanmäelle, ja Kakolanmäki on varmasti nimenä tuttu jokaiselle, siellähän aikanaan sijaitsi Turun keskusvankila ja lääninvankila. 
Vankila on nyttemmin siirretty Turun Saramäkeen ja Kakolanmäellä on vanhoihin vankilarakennuksiin tehty asuntoja, hotelli, ravintola, leipomo-kahvila ja lisäksi sinne on rakenteilla kylpylä eli Kakola Spa.
Tervetuloa siis Turkuun kylpemään vankilamiljöössä, ja on täällä paljon muutakin :) !Tihku ja taustalla Kakolan entinen vankilarakennus, yksi niistä.
Talossa on nykyisin asuntoja. 

Teimme pienen lenkin Kakolanmäellä ja sitten suuntasimme leipomokahville. Nimittäin funikulaarissa kuulin toiselta matkustajalta, että Kakolan leipomo Bageri Å:hon saa mennä koiran kanssa, ja se ratkaisi reittimme. Tiski notkui herkullisen näköisiä tuotteita, joista päädyin toscapullaan, joka osoittautui hyväksi valinnaksi. 


Yksikätisenä asiaan liittyi monta vaihetta, ennen kuin oltiin yllä olevan kuvan tilanteessa. Ensin kysyttiin, että saako tulla koiran kanssa ja onko paikalla muita koiria. Sai tulla ja ei ollut muita, niin etenimme Tihkun kanssa tiskille. Tein tilauksen ja yhteistuumin maksettiin. 

Sitten kiikutin ensin Tihkun valitsemani pöydän ääreen ja sidoin hänet pöydän jalkaan kiinni, ja sanoin, että Odota. Sitten kipaisin hakemassa pullani tiskiltä, ja sitten vielä uudelleen hakemassa kahvini, jonka kanssa seikkailin vielä edemmäs maitopisteelle lorauttamaan kahvin joukkoon valkaisua, ja sitten vasta pääsin istahtamaan Tihkun kanssa pöydän ääreen.Tihku käyttäytyi kahvilassa oikein hienosti ja olin hänestä ylpeä.
Vähän jännäsin, että tuleeko kahvilaan toinen koira, sillä se
olisi ollut Tihkulle vaikea pala. Vaikka ollaan siinäkin tilanteessa menestyksellisesti oltu.Nautittuamme kahvit pakkasimme kimpsumme ja kampsumme ja lähdimme takaisin "ala-"kaupunkiin päin, eli hyppäsimme taas funikulaarin kyytiin. Ja koska automme oli toisella puolen jokea, hyppäsimme edelleen vielä toisen menopelin Förin, eli jokilautan kyytiin.

Föri onkin Tihkulle jo tuttua kauraa, mutta Förin aukipitämässä vesirailossa viihtyvät sorsat ovat Tihkusta kovin mielenkiintoisia. Förin lähestyessä vedessä uivat sorsat viime hetkessä pelastautuivat, yhdet hyppäämällä jäälle, mutta toiset lentämällä Tihkun naaman edestä vähän pitemmälle, maalle.
Siinä piti pikkumiestä oikein namitella rauhoittelun vuoksi, ettei vaan käynyt niin, että pikku porokoirasta olisi tullut aurajoensorsakoira!Pikku videonpätkä Förirannasta.
Video ei näy mobiiliversiossa.Sellainen oli se reissu. Kiva reissu! Ja aika paljon kokemuksia taas Pikkuiselle Tihkuiselle, jolle uni maittoi kotiin päästyämme. Ja minä itse, selvisin taas kaatumatta ja muutenkaan kättäni rasittamatta, koiran hihna tietysti terveessä kädessä.

2 kommenttia:

  1. Kahden terveen käden arvon oikeastaan huomaa vasta siinä vaiheessa, kun syystä tai toisesta ei olekaan enää niitä kahta tervettä kättä. Pari vuotta sitten oikean käteni peukalo murtui ja samalla siitä lihakset revähtivät, ja ei muuten voinut sen käden millään muullakaan sormella tehdä yhtään mitään, kun kaikki tuntui sinne peukaloon asti. Oli vaikea olla muutaman viikon yksikätinen, mutta se kyllä se peukalo siitä onneksi sitten parani, vaikka pitkään kesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Ja minullakin siis operoitu tuo "huonompi" käsi, eli vasen. Mutta nyt huomaan, että puuhaan arjessa paljon vasemmallakin kun se on pois käytöstä. Onhan se toisaalta arjessa usein niinkin, ettei kaksikaan kättä meinaa riittää vaan pitäisi olla kolmas ja neljäskin :D

      Poista

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku