lauantai 4. elokuuta 2012

Paino nousee ...

Pieni muistiinpano painostani ja pari sanaa syömisistä...
 • 8.6.2012, 7 vkoa, kun tulin kotiin, painoin 3,5 kg
 • 8 viikon ikäisenä 4,2 kg 
 • 10 viikon ikäisenä, oli painoa kertynyt 5,2
 • 12 viikkoa ja 7,3 kiloa
 • 13,5 vkoa ja 8,2 kiloa 
 • 15 viikkoa (eilen perjantaina 3.8.2012) ja nyt minä painan: 9,3 kg

 • EDIT, jälkipostaus: 16 vkoa, siis hitusen vajaa 4 kk: 10,1 kg 
 • EDIT, jälkipostaus: 4 kk: 12,0 kg
 • EDIT, jälkipostaus: 5 kk (29.9.2012): 13,3 kg / säkä 43 cm ("noin"-mitta)
 • EDIT, jälkipostaus: 6 kk (30.10.2012): 14,1 kg / säkä 47 cm (olikohan tuo viime kuun mittaus virheellinen vai voiko koiran säkäkorkeus oikeesti kasvaa 4 senttiä kuukaudessa?!)
 •  EDIT, jälkipostaus: 10 kk + risat (10.3.2013): 15,7 kg / säkä 48,5 cm
  Wiima on kuin onkin kasvanut vielä ed mittauksesta, mutta nyt lienee säkäkorkeudeltaan valmis. Paino saattaa tuosta parisataa grammaa nousta, sillä juuri päättyneen valeraskauden aikana tyttösen ruokahalu katosi. 
 • EDIT, jälkipostaus: Wiima 2 vuotta (05.2014): 49 cm (virallinen näyttelymittaus, alustana nurmikko) / 17.5 kg. Näppituntuma on, että kylkiluut tuntuu, mutta ihan aavistus siitä luiden ja nahan välistä voisi 'kadota'.
 • EDIT, jälkipostaus: Wiima 4,5 vuotta (11.2016):  17.6 kg (jännä että ihan sama paino kuin kaksi vuotta sitten! Joskin tiedän, että tässä välissä on mittari ollut 18 kg:n puolellakin, viime keväänä ainakin).
 • EDIT, jälkipostaus: Wiima 8 vuotta (11.2020):  18.6 kg - pari vuotta sitten tehty sterkka vaikutti Wiima ruokahaluun, niin että jos ei olla varuillamme, niin paino kyllä nousee äkkiä. Wiiman paino jojoilee nykyisin siinä 18,5 kg ja 19,5 välillä. Painon pitäisi kyllä olla mahdollisimman alhainen Wiiman aiempien polvivaivojen vuoksi.
 • EDIT, jälkipostaus: Wiima 9,5 vuotta (9.2021): 18.9 kg. Voi sentään. Taas on vähän yläkanttiin, vaikka olen ollut sen kyllä kylkiluista huomaavinani.
  Koitan ruokaa säädellä, koska Wiiman kanssa on polven vuoksi oltava tarkkana, mutta paino nousee herkästi. Muori joutuu nyt aktiiviselle dieetille (mm. kasviksilla korvataan osa ruuasta), niin että päästäisiin taas lähemmäs tuota 18 kg:a kuin 19 kg:a.
 • EDIT: jälkipostaus: Wiima 9v, 8 kk (3.12.2021) : 18,2 kg. Hurraa. Nyt ollaan lähellä ihannetta. Paino istui jotenkin nyt tiukemmin kiinni. Olen tyytyväinen, mutta katsotaan saadaanko vielä nuo parisataa grammaa kurottua, niin ollaan maalissa :).

Niin että on tässä oltu ruoka-aikaan kotona. Matte huokailee vieressä onnesta ettei hänellä sentään paino nouse näin huimaa vauhtia. Se olisi kuulemma katastroofi-niminen asia. Mitä se mahtaa tarkoittaa?

Ruoka-annoksia saan eteeni kolme päivässä. Aluksi oli neljä, mutta päättivät (ilman minua, eikä minulta kysytty) että neljäs jääpi välistä pois. Kupissa tapaa olla nappularuokaa, sekä sen ohella tavallisesti raejuustoa, lihaa (usein raakana, paitsi kananlihan ovat kyllä kypsentäneet ennen tarjoamista), raejuustoa, riisiä, kaurapuuroa, keitettyä porkkanaa, piimää, viiliä, luonnonjogurttia. Ei kyllä valitettavasti koko mainittua settiä joka kerta vaan vaihdellen nappuloiden seurana.
Mitä sinun ruokakupissasi tapaa olla ja mikä on erityistä herkkuasi?

Minä olen kuulemma ahne. Eli ei minulla kauaa nokka tuhise kun ruokakuppi on nuoltu puhtaaksi. Minulla on tapana syötyäni tehdä pieni kierros ja palata pöydän ääreen josko minulta olisi joku herkku jäänyt huomaamatta.
Mutta jos minua oikein haluaa hemmotella, niin lihapullat ovat suuria suosikkejani. Sekä kieleni putoaa melkein polviin asti kun haistan maksamakkaran, jota toisinaan tungetaan erään leluni sisään ja jonka sitten saan eteeni herkuteltavaksi. 

Tuoreluut ovat toki ihan parasta myös, olenhan sudelle sukua. Silloin tunnen villit juureni hyvin lähellä ja leikin että tulipa juuri kaadettua tämä otus ja vedänpä nyt tässä poskeeni sen sääriluun! 
"Äshh, ja sitten Matte kuvitti tämän jutun tällaisella nössöllä viilipurkkikuvalla, pöh! Missä luuraa hurrjat sääriluukuvat, kysyn vaan?"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivaa, kun kävit lukemassa kirjoituksiamme :)
Superkivaa, jos myös jätät kommenttikenttään meille terkut.
Terv Wiima ja Tihku